Terug doorgaand fietsverkeer mogelijk op N28 Ninoofsesteenweg in PEPINGEN

C21

Terug doorgaand fietsverkeer mogelijk op N28 Ninoofsesteenweg in PEPINGEN

20240229_pb_opnieuw_doorgaand_fietsverkeer_op_de_n28_ninoofsesteenweg
Aan het kruispunt van de N28 Ninoofsesteenweg met de Eikstraat wordt gewerkt aan o.a. veiligere oversteekplaatsen. Fietsers moesten er tijdelijk omrijden, maar kunnen nu opnieuw doorrijden.
 
“Op vrijdag 23 februari is het nieuwe betonnen fietspad gegoten langsheen de Ninoofsesteenweg (N28) binnen de werfzone aan de Eikstraat”, laat schepen van mobiliteit Saskia Beeckmans weten. “De aannemer zorgt ervoor dat doorgaand fietsverkeer op de N28 dit fietspad vanaf woensdagavond 28 februari 2024 opnieuw kan gebruiken. Fietsers worden dan niet meer omgeleid langs Scheyssingen, Lenniksesteenweg, Smisstraat en Palokenstraat. Op die manier wordt de hinder voor doorgaand fietsverkeer sterk verminderd. Een dikke pluim voor de werklieden die hun best hebben gedaan om het fietspad weer snel berijdbaar te maken.”
 
Fietsers komende van Pepingen of Halle naar Beert (en omgekeerd) blijven wel de omleiding volgen gezien het kruisen (vanaf fietspad N28 naar de Eikstraat) nog niet mogelijk is. Daar wordt nu immers volop gewerkt aan de nieuwe rijbaan en de nieuwe busperrons. Volg de werken op www.wegenenverkeer.be/pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief