PEPINGEN heeft zijn kunstgrasveld

C21

PEPINGEN heeft zijn kunstgrasveld

Editiepqjot_pepingen_nieuz_voetbqlveld__1_foto__erckx
Het bestuur van F.C. Pepingen. Foto Felix Merckx
 
Editiepqjot_pepingen_nieuz_voetbqlveld_2_foto__erckx
Het nieuwe voetbalveld. Foto Felix Merckx
 
Pep_opening_voetbalterrein
 

In Pepingen werd het project "kunstgrasveld" officieel geopend door het gemeentebestuur en de bestuursleden van voetbalclub FC Pepingen
Het gemeentebestuur en de bestuursleden van voetbalclub FC Pepingen hebben in het voorjaar de handen in elkaar geslagen voor de realisatie van een kunstgrasveld op de gemeentelijke terreinen van FC Pepingen.

Na het afhaken voor het project “kunstgrasveld” via het Vlaams sportinfrastructuurfonds, wat financieel niet haalbaar was, heeft FC Pepingen een goedkoper en billijker voorstel gedaan aan het college. FC Pepingen organiseerde de aanleg zelf en financieel zijn er inspanningen gebeurd langs beide partijen.

Voor de subsidiering van dit project keurde de gemeenteraad op 2 juli een jaarlijkse toelage van 20.000 euro toe aan de voetbalclub en dit gedurende 10 jaar.
Met deze subsidie wil het gemeentebestuur, samen met FC Pepingen, investeren in de jeugdwerking van de sportclub en de versnipperde jeugdwerking terug centraliseren in de gemeente.

Eén van de overkoepelende doelstellingen voor deze legislatuur is dat vrije tijdsbestedingen betaalbaar moeten gehouden worden. Ook ruimtelijk is het kunstgrasveld belangrijk voor de verdere uitbouw van een gemeentelijke sportsite rond de sporthal die zal gebouwd worden achter het kunstgrasveld, in de Grasmeerstraat. Om al deze doelstellingen te vrijwaren heeft de gemeente een aantal voorwaarden aan de subsidie gekoppeld.
-Zo moet de jeugdwerking van FC Pepingen volledig in Pepingen gebeuren. Dus geen enkele jeugdploeg meer in Strijland of Tubize. ---
-Plafonneren van het lidgeld van de leden, verhogingen mogen niet gekoppeld worden aan de investeringen van het kunstgrasveld.
-Het volledige onderhoud van sportvelden, kleedkamergebouwen, andere lokalen en de installaties hiervan zijn ten laste van de voetbalclub zoals bij de vorige huuroveréénkomst.
- Er is de mogelijkheid om andere gemeentelijke of andere activiteiten te laten doorgaan op de voetbalvelden na overleg met FC Pepingen.

 Deze realisatie is een samenwerking tussen de bestuursleden van FC Pepingen en het gemeentebestuur en door de medewerking van vele vrijwilligers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief