De Cort Distillery PEPINGEN bestaat 10 jaar en brengt eerste single malt whisky uit, hun unieke Reserve #1.

C21

De Cort Distillery PEPINGEN bestaat 10 jaar en brengt eerste single malt whisky uit, hun unieke Reserve #1.

Manutastingbarrels
 
Reserve_1_open
 
Sinds 2014 distilleert De Cort Distillery in Pepingen gin, jenever, vodka en ook whisky. Nu de familiale stokerij 10 jaar bestaat werd het tijd om hun eerste whisky op de markt te brengen. Een nieuwe Belgische single malt die ze lanceren op hun whisky weekend op de Belgische nationale feestdag. Iedereen is van harte welkom om hem zelf te ontdekken op 20 en 21 juli.
 
“Sinds het prille begin van onze stokerij was het altijd de bedoeling om whisky te distilleren. Maar whisky heeft veel tijd nodig om te rusten op eiken vaten, minstens 3 jaar om whisky te mogen noemen”, legt meester-distilleerder Manu De Cort uit. “Onze eerste single malt is gedistilleerd tussen 2015 en 2019 en heeft gerijpt op vier verschillende vaten: nieuwe Franse eiken vaten, oude Bourbon-whisky vaten, Oloroso en PX sherry vaten. Dit maakt hem complex en zacht tegelijk.”
 
De eerste editie komt uit in genummerde flessen aan vatsterkte, 61% alcohol en in een unieke verpakking met een glaasje bij. 
 
“Onze eerste whisky op de markt brengen is een grote mijlpaal in ons bestaan, we kunnen dat letterlijk maar één keer doen en daarom hebben we een selectie gemaakt van onze absolute topvaten en noemen hem ook onze Reserve #1.” vertelt Manu met de nodige fierheid. “En nu is het tijd om hem aan de wereld te laten ontdekken en proeven. Daarom nodigen we graag iedereen uit op ons eerste Whisky Weekend. Er zijn gratis whisky-toers door de stokerij en het vatenmagazijn. We laten zelfs een paar andere whisky’s proeven die pas volgend jaar op de markt komen. Voor de geuze-liefhebber lanceren we op dat moment ook onze eerste Whisky-geuze, gerijpt op onze eigen whisky-vaten.”
 
De Cort zet zijn deuren open op zaterdag 20 juli van 16 tot 23 uur en op zondag 21 juli van 11 tot 19 uur. Je kan er natuurlijk de whisky proeven maar ook genieten van een cocktail, whisky-food, muziek, sfeer en gezelligheid.
 
De Cort Distillery is gevestigd in het Vlaams-Brabantse Pepingen. Dit familiebedrijf werd opgericht door Manu en Sofie De Cort. In het voorjaar van 2015 brachten ze de eerste flessen op de markt. Eind 2019 investeerde het echtpaar in twee nagelnieuwe koperen Holstein-ketels. Naast een kleinere distilleerketel van 600 liter met rectificeerkolom, staat in de stokerij nu ook een imposante koperen alambiek van maar liefst 5000 liter met een 7-meter hoge kolom. Naast whisky, jenever, gin, vodka produceert De Cort ook pastis en een niet-alcoholische gin. Sinds 2022 brouwen ze ook een beperkte hoeveelheid lambiek, en dat doen ze op een echte alambiek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief