Snorren doen dromen van kunst in PEPINGEN

C21

Snorren doen dromen van kunst in PEPINGEN

20240928_pb_snorren_doen_dromen_van_kunst_in_pepingen1
 

In de nacht van donderdag op vrijdag passeerde een kunstminnende persoon de verkiezingsaffiches van Sylviane Crozaz en Nenah Hernalsteen, beide kandidaten uit Elingen voor LVB – Lijst van de Burger Pepingen. Met de subtiele verwijzing naar de grootmeester Salvador Dali is het voor ons duidelijk: kunst leeft in Pepingen!

Rudi Seghers, huidige schepen van cultuur in Pepingen: “Het stemt ons hoopvol voor de toekomst want we zijn trots op onze kunstenaars. Initiatieven zoals Kunst in het Dorp en de vele culturele activiteiten in en rond de Abdijkerk Bellingen of kasteel-klooster Ter Loo doen onze gemeente bruisen. Het zet ons echt op de kaart.”
Kunst-, cultuur- en erfgoedtraject
“Toeval wil dat LVB – Lijst van de Burger daar in de volgende legislatuur nog meer op wil inzetten in Pepingen. Niet zomaar een los engagement, maar een echt kunst-, cultuur- en erfgoedtraject waarmee we Pepingenaren, streekgenoten en bezoekers laten kennismaken met onze dorpen. Samen met onze kunstverenigingen willen we op een creatieve manier onze geschiedenis, onze tradities en onze dorpse gezelligheid verankeren in het hart van onze dorpen. Daarom willen we bv. samen gaan voor permanente kunstwerken van lokale artiesten in elke Pepingse deelgemeente; meer muurschilderingen zoals de prachtige versie van Remco Evenepoel in Elingen en versierde nutskasten met Tour Ellentrik. We hopen alvast op een projectvoorstel van deze lokale kunstenaar eens we kunnen beginnen met de burgerbudgetten uit ons verkiezingsprogramma. We willen ook de financiering en realisatie van echte blikvangers in elk dorp – de Pepingse versie van bv. landschapskubussen – rond krijgen. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de restauratie van onze erfgoedparels, zoals Kasteelpark Ter Rijst, de Abdijkerk Bellingen, kerk Heikruis, OLV Terlindenkapel, grafmonument d’Herbais. Dat alles willen we ook bundelen in een eigen toeristische gids ‘Ontdek Pepingen’. We zijn trots op onze troeven en vinden dat iedereen dat mag weten… en komen ontdekken!”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief