PEPINGEN - Herrebeekhof in een nieuw kleedje

C21

PEPINGEN - Herrebeekhof in een nieuw kleedje

Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__1_
Guy en Rita Vandermotten - Herrebeekhof Heikruis - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__4_
Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__8_
Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__14_
De nieuwe degustatieruimte - Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__13_
Editiepajot_herrebeekhof_-_deschuyffeleer__12_
 

Het Herrebeekhof aan de Nanovestraat 7 op de grens van Pepingen (Heikruis) en Herne (Herfelingen) en aan de rand van het domein Ter Rijst stelde vandaag zijn vernieuwde inrichting en activiteiten voor aan het grote publiek. Wat decennia een traditionele boerderij was van generatie op generatie heeft zich thans onder de scepter van Guy en Rita Vandermotten stapsgewijs een nieuwe keurslijf aangemeten. Zo breidt het bedrijf thans uit met een degustatieruimte.

Omdat Rita en Guy indertijd toekomstgericht bedenkingen hadden nopens de leefbaarheid, de rendabiliteit en een eventuele uitbreiding van hun familiaal bedrijf beslisten zij een zevental jaar terug hun boerderij van een meerwaarde te voorzien door er een hoeveslagerij aan te koppelen. Dit project met rechtstreekse verkoop op de hoeve bleek meteen een schot in de roos. “Dit is allicht de beste beslissing die wij ooit genomen hebben” vertelt Rita enthousiast. Het succes van de hoeveslagerij werd dan ook de aanloop tot een alweer nieuwe gedaanteverandering die vandaag werd ontsluierd tijdens een opendeurdag.

Het Herrebeekhof gaat voortaan dan ook door het leven niet alleen als boerderij en hoeveslagerij maar nu ook als degustatieruimte. Daarenboven schakelde het bedrijf volledig over op groene stroom. Om de uit de pan swingende energiekosten het hoofd te bieden wordt de nodige elektriciteit opgewekt door middel van 48 fotovoltaïsche panelen goed voor een jaarproductie van 10000 Kw die tevens zorgen voor een vermindering van CO²-uitstoot met 2 ton per jaar.

Wat heeft het Herrebeekhof dan in feite te bieden ? Het varken- en rundsvlees dat het Herrebeekhof aanbiedt is het resultaat van een eigen voor 100 % natuurlijke kweek. Hiervan getuigen bloed- en meststalen die minstens om de twee maanden worden afgenomen door een bedrijfsdierenarts. Nieuw is dan ook dat het bedrijf vanaf november telkens de eerste zondag van de maand in een totaal nieuwe degustatieruimte voorzien van airco en lift een volledig natuurlijk middagmaal “van boer tot bord” aanbiedt. 

Klanten kunnen dan vanaf 12u en mits voorafgaande reservering op het bedrijf terecht voor een volledig eetmaal. “Wij zorgen voor een middagmaal in een natuurlijk kader met uitsluitend natuurlijke producten”, aldus nog gastvrouw Rita. “Voor de desserten en de dranken contacteren wij bedrijven die net als wij moeder natuur in het hart dragen”.

Openingsuren en andere info zijn vrij toegankelijk op  www.herrebeekhof.be. Het Herrebeekhof is ook aanwezig op de boerenmarkten in Gooik de woensdagavond, in Kester de donderdagavond en in Gaasbeek.de zaterdagnamiddag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief