PEPINGEN – Actiemaand rond gezond en veilig wonen

PEPINGEN – Actiemaand rond gezond en veilig wonen

Dsc01250
 
Gezondheidsmaand_april_2008

Net zoals vorig jaar wil het gemeentebestuur van Pepingen haar bevolking doen bewegen in de maand april. De maand staat verder ook in het teken van “gezond en veilig wonen in Pepingen”. Samen met de plaatselijke  instellingen en verenigingen biedt het gemeentebestuur dan ook een rijke waaier aan activiteiten aan.

Vorig jaar in april werd Pepingen een viersterrengemeente. De inwoners slaagden in de vier opdrachten die het gemeentebestuur had opgelegd. Zo werd er meer dan 5000 km gewandeld of gelopen en 1000 km op wieltjes gereden. Meer dan 500 mensen namen deel aan een bewegingsactiviteit in de rusthuizen en op de slothappening sprongen 100 mensen in een touw.
 
Het succesverhaal van vorig jaar werd aangegrepen om deze keer uit te pakken met een totaalpakket voor éénieder. Naast de verschillende activiteiten die aanzetten om te bewegen worden nu ook een aantal preventieve en informatieve activiteiten opgezet rond duurzaamheid, kwaliteitsvol wonen en verblijven, gezondheid en veiligheid in haar meest voorkomende geledingen. Om iedereen de kans te geven een korreltje van de gezondheidsmaand te laten meegraaien werd een veelzijdig project met meer dan dertig verschillende initiatieven  op het getouw gezet. Het programma oogt dan ook bijzonder aantrekkelijk en dit van peuter tot senior, voor elk wat wils.
 
De actie wordt op woensdag 2 april ’s morgens op gang gezet in het centrum H. Vander Stokken met een gezond ontbijtbuffet voor alle bewoners. ’s Avonds om 19u30 is het dan voor de eerste keer gezamenlijk fietsen op eigen tempo geblazen aan de kerk van Elingen. Tijdens de slothappening op zondag 27 april om 14u op de plaats in Pepingen wordt de fit-o-meter officieel ingewijd en ingelopen.
 
Het gemeentebestuur houdt dan ook de stand van alles wat beweegt nauwkeurig bij zoals wandelen, lopen en alles wat op wieltjes beweegt (fiets, mountainbike, step, skatebord,….). Hebt u een fikse wandeling gemaakt , een fietsparcours afgelegd of ben je een eindje gaan lopen … meld dan je aantal kilometers op of bij het gemeentehuis. Iedere week op maandagmorgen zal de stand worden opgemaakt en bekendgemaakt op een informatiebord aan het gemeentehuis.
 
Voor de gelegenheid heeft de gemeente ook een CO²-meter aangekocht. Samen met 2 geleende toestellen worden zij ten dienste gesteld van bedrijven, administraties, rusthuizen, scholen en particulieren om de CO²-concentratie in ruimtes te meten. Zodoende kan de binnenmilieukwaliteit op basis van cijfermateriaal worden geëvalueerd.
 
Het weekprogramma van alle activiteiten wordt week per week via deze internetkrant op een rijtje gezet  tezamen met de voorlopige stand van het aantal afgelegde kilometers voor wandelen; lopen en wielen.
 
Info :
Maya Van Holder 02/383 1438 maya.vanholder@pepingen.be 
Magda Derijcke 02/ 383 14 29 magda.derijcke@pepingen.be
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief