PEPINGEN - Fiets van de actie “Met belgerinkel naar de winkel gaat naar Gaetane Janssens

C21

PEPINGEN - Fiets van de actie “Met belgerinkel naar de winkel gaat naar Gaetane Janssens

Editiepajot_pepingen_bekgerinkel_foto_merclx
De winnaars, samen met het pepingse schepencollege op de foto. Foto Felix Merckx
 

Voor de eerste maal werd in Pepingen deelgenomen aan de actie “Met Belgerinkel naar de Winkel”. De hoofdprijs, een exclusieve belgerinkelfiets, werd gewonnen door Gaetane Janssens uit de Kesterstraat in Pepingen.

 In de maand juni nam Pepingen, samen met 190 andere Vlaamse gemeenten, deel aan de actie "Met Belgerinkel naar de Winkel", de fietspromotiecampagne van Bond Beter Leefmilieu, Unizo, CM en de Fietserbond.
Bij elk bezoek per fiets aan een van de 35 deelnemende handelaars kreeg men een zegeltje. Met een volle spaarkaart van 8 zegeltjes kon men meteen een exclusieve fietstas ontworpen door Walter Van Beirendonck bestellen, of met je spaarkaart meedingen voor deze wedstrijd.
In Pepingen werden drie dergelijke tassen gewonnen door Yvette Vellemans uit Kestergat, Alex Vaneeckhout uit Elingen en Kris Straetman uit de Kerkstraat
In Pepingen kwamen 83 kaarten, goed voor 536 zegels binnen.
Ann Cochez, verantwoordelijk voor verkeer, mobiliteit en GIS-deskindige: “Als men weet dat men per zegeltje een gemiddelde autorit gespaard heeft van 2,2 kilometer, mag men zeggen dat het goed is voor een besparing van 236 co2”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief