PEPINGEN - Kastelen en abdijwandeling

C21

PEPINGEN - Kastelen en abdijwandeling

Kasteel_ten_dael_010

Aan het Ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 6 in Bellingen vertrekt op zondag 13 april om 14 uur een gegidste wandeling langs het mooiste wat Bellingen te bieden heeft. Aangezien Bellingen aan de taalgrens ligt, neemt men een fikse lus in het weidse landschap van Sint-Renelde. De wandeling is volledig nieuw.

Men trekt eerst door de unieke abdijhoeve van Cantimpré (individueel niet te bezichtigen) en ontdekken de locatie van de vroegere abdij, met de abdijkerk zomaar in het gras. Via de kasteeldreef bereikt men het Kasteel Ten Dael, langs voor de meesten onbekende veldwegeltjes. Men bereikt zo het Kasteel en park van Mussain en de hoeve ‘d Herbecq, één van de grootste hoeven van Saintes en destijds behorend aan de Norbertijnerabdij van Ninove. Via het gehucht Trop zakt men naar Ter Loo waar men kan genieten van een welverdiende taart, koffie en pint.
Afstand: 9 km
Organisatie: Bellingahaim, Kareelstraat 6 1674 Bellingen. In samenwerking met Aktivia WCHV Bellingen, Vakantiegenoegens en Fithoudertjes
Informatie en V.U: Jacqueline Smismans 02 360 21 53 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief