PEPINGEN – De paashaas pleit voor heropening treinstation

C21

PEPINGEN – De paashaas pleit voor heropening treinstation

Paaseierenraap_2008_
 
Station_beert_bellingen_1935
 
Voor de tweede editie van haar paaseierenraap vond Jong VLD Pepingen de ruime speeltuin en het overdekte terras van Mong Blok de perfecte locatie. Jong VLD had noch kosten noch moeite gespaard om haar initiatief aan de bevolking kenbaar te maken. “Het resultaat mag er dan ook wezen” geeft voorzitter Laurent Verheyden trots aan. “Ondanks de sneeuwvlagen van de voorbije nacht en de dooimodder waren een honderdtal Pepingse kleintjes laaiend enthousiast”.
 
Terwijl de graaiende handjes eitjes verzamelden werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ouders te trakteren op een woordje uitleg over het project rond de heropening van het treinstation Beert-Bellingen.
 
“In 1984 werd het NMBS-station Beert-Bellingen terecht afgeschaft”  vertelt Laurent Verheyden . “Een onderzoek wees toen aan dat het station nog amper door een handvol pendelaars werd gebruikt”.  Vandaag bijna 25 jaar later ijvert Jong VLD echter voor de heropening van deze stopplaats.  “De situatie is nu helemaal anders dan in de jaren 80. Koning auto is een heel dure aangelegenheid geworden en dagelijks twee uur in de file aanschuiven om Brussel te bereiken is schering en inslag. Met de heropening van de stopplaats Beert-Bellingen zien wij een toekomstgerichte oplossing voor een nijpend mobliliteitsprobleem waarbij honderden Pepingenaren zouden gediend zijn.”
 
Dat Jong VLD niet alleen die mening deelt bewijst het succesvol resultaat van de petitie  waarmee ze begin  deze maand van start ging. Zo werden zondag op een paar uur tijd 210 handtekeningen verzameld. “Met onze actie hopen wij voldoende handtekeningen te verzamelen om een agendapunt op de gemeenteraad af te dwingen. In een later stadium hopen wij de spoorwegen te kunnen overtuigen om door middel van een voor de hand liggende oplossing tegemoet te komen aan de alsmaar meer nijpende mobiliteitsbehoeften van onze burgers”.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief