PEPINGEN - Nieuwe lichting fuifcoach kreeg diploma

C21

PEPINGEN - Nieuwe lichting fuifcoach kreeg diploma

Pep_fuifcoach_09
De nieuwe lichting kreeg hun diploma van fuifcoach.- Foto Marc Sluys
 

Het nieuwe feest- en fuifreglement van de gemeente Pepingen bepaalt dat elke organisator van een evenement tussen 22.00 uur en 6.00 uur een opgeleide fuifcoach nodig heeft, die een band heeft met de organisatie. Daarnaast zijn er ook 4 fuifstewards nodig, die tevens een link met de organisatie dienen te hebben. De fuifcoach fungeert dan als coördinator van de fuifstewards.

Zopas behaalden een aantal Pepingenaren hun attest van fuifcoach. De opleiding werd gegeven in het provinciaal vormingscentrum (PIVO) in Asse. Deze cursus kwam tot stand mede dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant en het gemeentebestuur.

De eerste dag van de opleiding bestond vooral uit theoretische zaken, zoals het wettelijk kader van een fuifcoach, het gemeentelijk fuifbeleid, alcohol- en drugspreventie, conflicthantering en communicatie, en hoe veilig fuiven organiseren. Tijdens de tweede opleidingsdag leerden ze in praktijk hoe EHBO toe te passen, en hoe een brand te blussen of te bestrijden. De nieuwe gediplomeerden zin Dorien Decrick, Jan Vandersteen, Jo Vandersteen, Stijn Vandersteen, Ward Timmermans, Gerda Vankoekenbeek, Johan Peetroons, Ben Deridder, Marc Gremmelprez, Yvan Heremans, Bart Mertens en Johan Peetroons. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief