Verkeersveiligheid staat prioritair voor PEPINGEN

C21

Verkeersveiligheid staat prioritair voor PEPINGEN

Editiepajot_logo_gemeente_pepingen

Het belangrijkste aandachtspunt voor volgend jaar is verkeersveiligheid met o.a. de werken aan de N28 en enkele kleinere projecten. Daarnaast heeft het bestuur de nodige budgetten voorzien om haar beleid verder uit te bouwen zoals een polyvalente zaal voor de jeugd in Pepingen centrum, extra aandacht voor thuiszorg en gratis zalen voor de erkende verenigingen.

Grote en kleine gezinnen blijven ook niet in de kou staan door de aandacht die geschonken wordt aan de kinderopvang en door kleinere ingrepen zoals de Koe-pongs (waardebon van 15 euro per kind) waardoor de jeugd financieel ondersteund wordt om aan te sluiten bij een cultuur-, jeugd- of sportvereniging.   
 
In een crisisperiode zoals vandaag worden de nodige budgetten voorzien voor de opvang van de minderbegoeden in Pepingen. Het sociaal beleid komt tot uiting in het budget van het OCMW dat is opgenomen in gemeentelijk budget.
 
Een aantal grotere projecten zoals de sporthal zijn in het budget 2010 niet opgenomen maar staan wel in de meerjarenplanning. Ook projecten zoals sociale huisvesting vindt men niet terug in het budget omdat ze samen met huisvestingsmaatschappijen worden gerealiseerd. Dit wil echter niet zeggen dat er niet aan verder gewerkt wordt.
Ook de renovatie van het ex-gemeentehuis in Bogaarden tot een eigen ontmoetingsruimte voor de verenigingen is niet afgevoerd. Dit wordt opgenomen in een groter project waarin Vlabinvest en een Huisvestingsmaatschappij een trekkende rol zullen spelen. Dit project zal de komende maanden aan de omwonenden en de plaatselijke verenigingen voorgelegd worden.
 
VERKEERSVEILIGHEID
De CD&V-Sp.a meerderheid in Pepingen kiest voor een mix tussen kleine en grote projecten op gebied van verkeersveiligheid.
 Zo wordt een budget uitgetrokken voor het dagelijks verbeteren van wegen en voor kleine ingrepen om de snelheid af te remmen in de dorpskommen.
 
Op het vlak van verkeersveiligheid zijn natuurlijk een aantal infrastructuurwerken van groot belang. De Boekhoutstraat en de Zwarte Molenstraat zijn projecten die ofwel in afwerking zijn ofwel volop aan de gang zijn. De werken voor de verbetering van de Nieuwe Baan in Bellingen gekoppeld aan een verdere aanleg van de fietssuggestiestrook zullen in 2010 uitgevoerd worden.
Daarnaast is er een budget voorzien voor het fietspad tussen Bogaarden en Pepingen. Dit project wordt in grote mate gesubsidieerd door Vlaamse Gemeenschap en de provincie. De realisatie van het fietspad is pas voorzien in 2012.
In de deelgemeente Beert is een budget voorzien voor het opmaken van een visienota voor de herinrichting van het centrum en de Eikstraat.
 
Tot slot is natuurlijk het belangrijkste werk de heraanleg van de N28 door de Vlaamse gemeenschap in samenwerking met de gemeente. Dit project zal zorgen voor een grotere verkeersveiligheid en voor een aangenamere dorpskern. De start van de werken zal, ondanks de vele geruchten, starten in het voorjaar.
 
In latere artikels zullen we nog verder terugkomen op verschillende punten van de begroting.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2009
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief