Laatste artikels van Gooik

C21

REGIO - Galmaarden, Gooik en Herne: zoektocht naar naam nieuwe fusiegemeente gaat verder

20230609_090536
 
De gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne gingen, na de principiële beslissing tot fusie, op zoek naar een nieuwe fusienaam. Bij een fusie moeten de gemeenten namelijk een naam van de nieuwe gemeente voorstellen aan de decreetgever. Dit gebeurt via opname in het gezamenlijk voorstel tot fusie dat wordt ingediend bij de Vlaamse Regering. Het uiteindelijke fusiedecreet zal de definitieve naam van de nieuwe gemeente bevatten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO- Nieuwe regels voor de afvoer van regenwater Provincie voert beleid tegen droogte en wateroverlast

Scherm__afbeelding_2023-09-27_om_10
 

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft een nieuwe stedenbouwkundige verordening over de afvoer van hemelwater goedgekeurd. Daarmee wil ze de problemen van wateroverlast en verdroging aanpakken. Wie een vergunning aanvraagt voor werken met verharde oppervlakten en constructies zal ervoor moeten zorgen dat het hemelwater op zijn/haar terrein wordt opgevangen en niet meer naar de riool stroomt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Sluys
 

REGIO - U heeft nog tijd tot 30 september om in te schrijven voor de 3 fusiecafés! Ditmaal met de nadruk op dialoog en participatie.

Editie_galmaarden_fusiecaf___2__kopie_
Een beeld van een vorige vergadering.- Foto Marc Colpaert
 

Eerst werd meegegeven dat u voor 23 september moest inschrijven voor de fusiecafés, dit werd nu ruimer en kan tot 30 september. Dus schrijf u in, hoe dat kunt u vinden onderaan het artikel. In juni organiseerden de besturen Galmaarden, Gooik en Herne een eerste keer 3 fusiecafés voor hun inwoners. Via infosessies met gastsprekers werden de inwoners op de hoogte gebracht van het fusietraject. In oktober gaan de besturen een stapje verder. Deze keer worden de inwoners uitgenodigd om samen met het bestuur, de transitiemanager en andere inwoners in dialoog te gaan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Jaarmarkt is voltreffer met dank aan de zon op zaterdag 23 september

Editie_gooik_jaarmarkt_1__kopie_
In de ochtend was het nog wat bibberen.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik organiseerde op zaterdag 23 september opnieuw een Jaarmarkt in het centrum van Gooik.Vanaf 10 uur stonden er heel wat activiteiten voor jong en oud op het programma. Gunther De Wilde, burgemeester: “Samen met de dienst Vrije Tijd, staken we de jaarmarkt in een nieuw kleedje. We haalden een paar toppers van onder het stof en voegen daar een aantal nieuwe accenten aan toe. Op de centrale feestlocatie op de Houteman kon iedereen genieten van verschillende optredens, hapjes, drankjes. Van hieruit kon je makkelijk naar 
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - De mobiele fruitpers komt naar het educatief centrum Paddenbroek schrijf u nu in!

Editie_gooik_paddenbroek_4__kopie_
Paddenbroek.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 1 oktober staat de mobiele fruitpers de hele dag in Paddenbroek. Wie wilt komen moet inschrijven! De mobiele fruitpers perst op verplaatsing verschillende soorten fruit tot een lekker, natuurlijk en lang houdbaar sap. Fruitkwekers en inwoners kunnen die dag appels en ander fruit van eigen oogst laten persen. Het fruit wordt gewassen, vermalen, geperst en kortstondig gepasteuriseerd. Dit neem ongeveer 20 minuten per 100 kilogram in beslag. De meeste variëteiten van appels en peren kunnen geperst worden tot een natuurlijk sap, zonder toevoegingen.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - September wordt in Gooik traditioneel afgesloten met de jaarmarkt en de kermis.

Editie_galmaarden_kermis_botsauto_2__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
De kermiskramen palmen opnieuw de parking aan Parkeerstrip ‘t Plosj in en dit vanaf vrijdag 22 september tot en met maandag 25 september 2023. De kermis, met lunapark, viskraam, schietkraam, pottenspel, kindermolen, trampoline, koordje-trek , lambada en eetkramen, is open op vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag vanaf 10 uur, zondag vanaf 14 uur en maandag vanaf 15 uur.
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Opnieuw een Jaarmarkt in Gooik op zaterdag 23 september

Image002__7_
Ingezonden foto
 
De gemeente Gooik organiseert op zaterdag 23 september opnieuw een Jaarmarkt in het centrum van Gooik. Vanaf 10 uur staan er heel wat activiteiten voor jong en oud op het programma. Gunther De Wilde, burgemeester: “Samen met de dienst Vrije Tijd, staken we de jaarmarkt in een nieuw kleedje. We haalden een paar toppers van onder het stof en voegen daar een aantal nieuwe accenten aan toe. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Inschrijven VOOR 23 september voor de 3 fusiecafés voor de inwoners! Ditmaal met de nadruk op dialoog en participatie.

Editie_gooiik_fusiecafe_3__kopie_
Een vorig fusiecafé in Gooik.- Foto Marc Colpaert
 

 In juni organiseerden de besturen Galmaarden, Gooik en Herne een eerste keer 3 fusiecafés voor hun inwoners. Via infosessies met gastsprekers werden de inwoners op de hoogte gebracht van het fusietraject. In oktober gaan de besturen een stapje verder. Deze keer worden de inwoners uitgenodigd om samen met het bestuur, de transitiemanager en andere inwoners in dialoog te gaan. Inschrijven is verplicht voor 23 september voor de 3 fusiecafés voor de inwoners! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Tweede Familiegroep Dementie Gooik op woensdag 27 september

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De Gooikse Gezondheidsraad organiseert opnieuw een activiteit rond dementievriendelijke Gemeente. Na de filmvoorstelling, de eerste familiegroep, de vragenlijst voor de bevolking, is het opnieuw tijd voor een familiegroep. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief