Laatste artikels van Gooik

C21

OETINGEN - Ben je tussen 10 en 16 jaar kom dan op woensdagnamiddag langs in de Pluktuin

Editie_gooik_proeftuin_3__kopie_
Illustratiebeeld van tijdens de opening van de tuin. - Foto Marc Colpaert
 

De Groeituin 5.0 in Oetingen(een project van de VUB, samen met andere organisaties) organiseert elke woensdagnamiddag van 14 tot 16.30 uur, tal van STEM-activiteiten in de Pluktuin van Oetingen. Vanaf september organiseren ze wekelijks op woensdagnamiddag activiteiten voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Tijdens deze activiteiten zullen ze samen met de kinderen de pluktuin verder helpen uitbouwen door creatief gebruik te maken van wetenschap en technologie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Arrest Raad van State vernietigt stap in de ruilverkaveling

Editie_gooik_simon_3__kopie_
Simon De Boeck. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik betreurt de beslissing van de Raad van State om de nuttigverklaring van de ruilverkaveling door de Vlaamse Regering te vernietigen. Het gemeentebestuur wil onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen. "Jonge landbouwers dromen van een toekomst in een rendabel familiebedrijf. Daarnaast is er een grote maatschappelijke vraag naar meer natuur en biodiversiteit", aldus schepen Simon De Boeck. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

21_91-1200x628-fbad-nl
 
De Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” is genomineerd voor de prijs voor het maatschappelijk middenveld 2021, die door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) wordt uitgereikt aan non-profitorganisaties, verenigingen en personen die zich inzetten voor een rechtvaardige transitie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Nieuwe voorzitter Vlaams Belang Gooik: 'Ook in Gooik is er nood aan een sterke Vlaamse stem’

Christophe_d_haese__1___kopie_
Christophe de nieuwe man van het Vlaams Belang in Gooik. Ingezonden foto
 

Christophe D’Haese (49) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Gooik. Christophe zal nu inzetten op groei en uitbouw van de lokale afdeling. Vlaams Belang kwam na afloop van de laatste verkiezingen als grote overwinnaar uit de bus, in Gooik behaalde de partij 17.3 %, wat zelfs een stuk hoger ligt dan het toenmalig gemiddeld in Vlaams-Brabant. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Pas op voor de opmars van de Aziatische hoornaar,de moordenaar van onze bijen

A_lokdoos_bij_2
 

De enige manier om de  Aziatische hoornaars - die onze bijen komt doden - enigszins onder controle te houden, is door het opsporen en verdelgen van de nesten, een enkel exemplaar doden is zinloos, daarom proberen wij burgers zoveel mogelijk bewust te maken om ook alert te zijn tijdens een wandeling, fietstocht of eender welke andere buitenactiviteit. Diederik vroeg ons om deze boodschap te verspreiden in het Pajottenland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ROOSDAAL - Maak kennis met de Pajotse Klimaatsofa in onze regio

A_affiche_pajotse_klimaatsofa_kleiner
 
Vanaf dit najaar reist de Pajotse Klimaatsofa door onze regio. Het Regionaal Landschap, Klimaatpunt en Provincie Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar voor een boeiende reeks van zes lezingen.
Dit in de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne  en Roosdaal. Donderdag 16 december 2021 in Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch, Molenstraat 26, 1760 Roosdaal.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Op zoek naar een nieuwe huurder en conciërge voor de Koornmolen

Sporthal_8apr2011__7_
De Koornmolen . Ingezonden foto
 

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Gooik, beheerder van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, zoekt een nieuwe huurder/conciërge voor de conciërgewoning die zich boven de sporthal bevindt. De huurder komt terecht in een modern appartement met ruime living, keuken, badkamer, 2 slaapkamers, terras en berging. Daarnaast zal de huurder ook enkele conciërgetaken op en rond de sportsite op zich nemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

De afvalkalender vind je voortaan in de ID-krant van Intradura

Img_6125
 

 In 2022 krijg je voor het eerst geen aparte afvalkalender in de bus. Je vindt de kalender gewoon in de ID-krant, de afvalkrant van Intradura. Hou de volgende weken je brievenbus bijzonder goed in de gaten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Door stijgende besmettingen heropening van testcentra in Pajottenland

Editie_gooik_koornmolen_4__kopie_
Opening van testcentra in Eizeringen. - Foto Marc Colpaert
 
We kunnen er niet langer omheen. De cijfers stijgen dagelijks en de daarbij horende vraag naar testen wordt steeds groter. "Hierdoor stijgt ook de druk op de huisartsen uit het Pajottenland en de testcentra in de naburige gemeenten",laat voorzitter Jean-Paul Souffriau ons weten. De gemeenten Gooik, Herne, Dilbeek, Ternat, Roosdaal, Galmaarden, Lennik en Bever hebben, in samenspraak met  
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Digitale gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn op dinsdag 30 november

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Gemeenteraad gaat digitaal door.- Foto Marc Colpaert
 
Omwille van de stijgende coronacijfers, zal de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn opnieuw digitaal georganiseerd worden. Dit gaat door op dinsdag 30 november vanaf 20.30 uur. 
De coronacijfers zijn duidelijk aan het stijgen, dus heeft de gemeente Gooik beslist om opnieuw de gemeenteraad digitaal te laten doorgaan. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 nov 2021

archief