Laatste artikels van Gooik

C21

GOOIK - De politiezone verkoopt een oude Peugeot 307

A_a_wagen
De politiezone Pajottenland heeft besloten om een bijna twintig jaar oude wagen te verkopen. Het gaat hier over een PEUGEOT 307 HDI BREAK. De eerste ingebruikname was op 23.10.2003 of een leeftijd van bijna 19 jaar. Kleur: Zilver grijs, Motor: Diesel. Kilometerstand: 237.171 km. Versnellingsbak: Manueel. Plaats van stalling: Lokale politie Pajottenland, Bruneaustraat 101 te 1755 Kester. De minimumprijs is vastgelegd op 150 euro.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Het vaccinatiecentrum opent opnieuw de deuren op 30 mei

Img_20211227_143221__kopie_
Het vaccinatiecentrum opent opnieuw de deuren.- Foto Marc Colpaert
 
Het is opnieuw zover de tweede boosterprik voor 80-plussers is een feit. En dus opent het vaccinatiecentrum in Gooik opnieuw de deuren voor de inwoners van Lennik, Roosdaal, Gooik, Herne, Bever en Galmaarden. Er zullen opnieuw vrijwilligers nodig zijn om alles in goede banen te leiden.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Twee Pajotten veroveren na de zorgsector ook de wijnwereld

A_bruno_vinof_
Gregory en Bruno.- Ingezonden foto
 
Het duo Bruno Van de Voorde en Gregory De Jonge vooral gekend als uitbaters van zorginstellingen, waar ze al baanbrekend werk hebben verricht, slaan de handen nu ook elkaar in de wijnwereld. Net zoals hun stijl in de zorgsector staat hier ook klantvriendelijkheid, passie voor het vak, en out of the box denken centraal. Ze leveren in het hele land vanuit Halle, Herne, Dilbeek en Gooik.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Politie houdt 48 uur durende actie tegen afleiding achter het stuur

Alcoholctl__1_

 Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei organiseert de Federale Wegpolitie samen met 110 lokale politiezones de eerste nationale actie tegen afleiding achter het stuur. 48 uur lang zullen politiediensten in het hele land controleren, onder andere op het gebruik van de gsm achter het stuur. Met deze actie wil de politie bestuurders laten nadenken over de gevaren van afleiding tijdens het rijden. De statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur!

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Sluys
 

ROOSDAAL - Kartonnen dozen op een mooi hoekje in de Berchembosstraat

20220507_170513__kopie_
Afval op dit mooie plekje.- Foto Marc Colpaert
 

Op tal van plaatsen kan men afval vinden in de natuur een slecht voorbeeld van zo een stortplaats is ter hoogte van een rustig plekje in de Berchembosstraat in Roosdaal. In de Berchembosstraat in Roosdaal een rustige straat op de grens met Gooik, ligt er een idylisch plekje waar wandelaars eens rustig kunen genieten van de natuur.  Toch moet er daar een snoodaard de boel komen verstoren en liet hij of zij er enkele kartonnen dozen achter. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Roger en Zoë vierden een diamanten feest in de zaal de Wingerd

Editie_gooik_bellemans_2__kopie_
De familie Bellemans.- Foto Marc Colpaert
 
Roger Bellemans en zijn vrouw Zoë Van Drogenbroeck nodigden familie en vrienden uit om feeest te vieren want ons koppel was zomaar eventjes zestig jaar geleden getrouwd. In een plaatselijk schoenfabriek Letienne leerden ze mekaar kennen en voor ze het wisten waren ze een koppel en trouwden ze. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren Carine en Hilde.
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Rook- en vuurverbod van kracht in en rond natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Vlaams-Brabant.

Bos_in_de_lente_-_regionaal_landschap_pajottenland___zennevallei
 

 Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op 12 mei 2022 code oranje af voor de provincie Vlaams-Brabant. Doordat het droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Bovendien wordt er de komende dagen weinig neerslag verwacht en zullen de temperaturen nog stijgen, waardoor het risico op branden verder toeneemt. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook- en vuurverbod in en rond deze gebieden, net als een verbod om er kampvuren te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2022
Marc Sluys
 

GOOIK - Charel en Maria zijn zomaar eventjes 65 jaar getrouwd

Editie_gooik_hooyberghs_2__kopie_
Feest bij de familie Hooyberghs.- Foto Marc Colpaert
 

Charel Hooyberghs en Maria Joris vierden in de tuin van hun dochter Monique hun briljanten huwelijksverjaardag. U leest het inderdaad juist ze trouwden op 11 mei 1957. Charel en Maria hebben meer dan 50 jaar in Retie(Kempen) gewoond, maar wonen sinds kort in  WZC Eyckenborgh in Gooik, kort bij hun dochter Monique.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Opnieuw een zitdag voor het invullen van uw belastingen in Gooik

De_cam__kopie_
De Cam.-Foto Marc Colpaert
 
De Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën) organiseert dit jaar opnieuw zitdagen voor het invullen van de belastingaangifte in Gooik. En u doet er best aan om vlug te reserveren! Op donderdag 9 juni kunnen inwoners, na afspraak, terecht in G.C. De Cam. Een medewerker van de FOD Financiën helpt gedurende 10 minuten bij het invullen van de belastingaangifte. Er kan een afspraak gemaakt worden 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Dringende oproep door de aanhoudende droogte - de ergste in 50 jaar - wees zuinig met water!

A_droogte
Op sommige plaatsen barst de grond gewoon open door de droogte.- Foto Marc Colpaert
 
Tal van gemeenten ook in onze regio roepen hun burgers op om spaarzaam te zijn met water. Ook in onze regio is dit niet anders. Zelfs als u gazon een bruine kleur krijgt, dan nog is het besproeien met drinkwater totaal uit den boze. Nog beter is maai niet in de maand mei, want die korte getrimde gazons zoals u er zoveel ziet zijn gewoon dode plekken natuur. De voorbije weken viel er nauwelijks neerslag in Vlaanderen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 29 apr 2022

archief