Laatste artikels van Gooik

Op zondag 27 september startdag bij de chiro meisjes GOOIK

Editie_gooik_chiro_meisjes_3__kopie_
Beau en Lore met enkele leden. - Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 27 september gaan de meiden van de chiro meisjes Gooik van start met hun nieuw werkingsjaar. Alle meisjes van 6 tot 18 jaar zijn die dag welkom op de speelplaats achter het Niko-gebouw, in het centrum van Gooik. Ook al is er corona toch gaan ze proberen om er een leuk jaar van te maken, met veel spelletjes te spelen en nog veel meer van dat leuks.
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Een geslaagde startdag van de chiro Uidekrij in het centrum van GOOIK

Editie_gooik_chiro_udekrij_3__kopie_
Plezier maken bij de chiro.- Foto Marc Colpaert
 

Een vijftigtal jongeren kwamen samen in de lokalen van chiro Uidekrij Gooik om er te genieten van de startdag. Het zijn moeilijke tijden door de coronacrisis, maar toch hopen heel wat jeugdbewegingen, dat deze vreselijke ziekte niet teveel impact heeft op hun werking. "Wij zijn vandaag heel blij dat ongeveer een 50-tal jongeren op onze startdag aanwezig waren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - In de nabije toekomst een beter GSM bereik in Strijland

Img_20200912_144815_resized_20200913_122333437
Op sommige plaatsen in Strijland is de ontvangst heel slecht. - Foto Marc Colpaert
 
Vandaag is het voor wie een belletje wilt doen met zijn gsm huilen met de pet op ter hoogte van de Strijlandstraat in Gooik. Al maanden is er geen goede ontvangst, sommige mensen moeten zelfs buiten gaan staan, als ze willen bellen, dit kan zo niet blijven duren met een school en een sporthal dadelijk in de buurt. Het probleem is ondertussen gekend wie dringend met belllen... U leest het als eerste op www.editiepajot.com 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Eerste gratis optreden van de G-bloezers uit GOOIK

Aaa_editie_gooik_gbloezers__kopie_
De G-bloezers in aktie. - Foto Marc Colpaert
 
De G-bloezers uit Gooik gaven op zondag hun eerste van drie gratis optredens en gingen naar het WZC Eyckenborch in Gooik. De G-bloezers, een groep enthousiaste muzikanten bestaande uit blazers en slagwerkers, zijn bij het brede publiek vooral gekend om hun optredens vol toffe, leuke, ambiance muziek. Ook zij missen de tijd waarin feestjes organiseren heel gewoon was. Maar het orkest wil vooral alle mensen bedanken
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Dokter Etienne Soetaert een icoon is niet meer

Etienne
Dokter Etienne. Ingezonden foto

Begin deze maand is op 87-jarige leeftijd gewezen dokter Etienne Soetaert uit Oetingen overleden. Ook al was hij al bijna 20 jaar geen huisarts meer, toch is deze 'meneer dokteur', bij vele mensen nog zeker niet vergeten. Hij was in de jaren '60 tot 2000 de dokter van heel wat mensen uit Gooik, maar ook uit Vollezele en Denderwindeke(zijn geboorteplaats). Het leek ons dan ook niet meer dan normaal, om toch nog even stil te staan bij deze toch wel opmerkelijke dokter. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - En daar is de bronzen Michel

Editie_gooik_bronzen_michel_2__kopie_
Jan bij zijn bronzen borstbeeld van een jonge uitgave van de burgemeester. - Foto Marc Colpaert
 

Kunstenaar Jan Springael uit Gooik maakte  een bronzen beeld van burgemeester Michel Doomst. Jan Springael is al enkele jaren actief bezig met het maken van bronzen beelden. Vandaag staan er al heel wat in zijn grote tuin. "Ik maakte al enkele borstbeelden van bekende figuren, zoals De Dikke Van Pamel en nu dus ook een beeld van onze burgemeester. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK is een duurzame gemeente ook in 2020

Colpaert_gooik_gemeentehuis_1__kopie___2_
Foto Marc Colpaert
 
Gooik is, net zoals 91 andere lokale besturen, een duurzame gemeente. Vorig jaar werd het charter met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) ondertekend. De gemeente zette de doelstellingen, o.a. Goede gezondheid en welzijn, Klimaatactie, Verantwoorde consumptie en productie, … centraal in het gemeentelijk infoblad. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Geniet van 'Zin in kunst' de kunstroute van 2020 in de Kwakenbeekstraat 35

Editie_gooik_kunst_in_5__kopie_
Vier kunstenaars die hun werken tentoon stellen in Kwakenbeekstraat 35. - Foto Marc Colpaert
 

Wij trokken afgelopen weekend naar de Kwakenbeekstraat 35 in Gooik om er wat kunst van eigen bodem te bekijken. Kunstenaar Jan Springael zette zijn woning en tuin open voor zijn collega's kunstenaars Fons Vandergraesen, Hilde Maton, en Patrick Jacquemijns. U kunt ook nog op 19 en 20 september in de Kwakenbeekstraat 35 terecht om kunst te komen bekijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Groen vraagt bouwpauze in GOOIK naar aanleiding van bouwaanvraag voor 4 winkels en 14 appartementen aan Belle Triene

Editiepajot_gooik_belle_triene__kopie_
Aan de Belle Triene is het al druk genoeg. - Foto Marc Colpaert
 

Sinds deze week loopt het openbaar onderzoek voor een project met 4 winkels en 14 appartementen  aan de Belle Triene in Gooik (kruising Edingsesteenweg en Stuivenbergstraat). Met dit appartements blok wordt het verkeer hier nog drukker en lijkt de verstedelijking echt aangekomen in Gooik. Burgemeester Michel Doomst kent het dossier en hij maakte aan de opdrachtgevers al bekend dat de gemeente geen groen licht geeft voor deze plannen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 06 sep 2020

archief