Laatste artikels van Gooik

C21

REGIO - Een nieuwe locatie voor de OXFAM WERELDWINKEL voor het Pajottenland

Editie_gooik_wereldwinkel_2__kopie_
Burgemeester Simon De Boeck, schepenen Herman Anthoons en Jonas De Maeseneer samen met de vrijwilligers. - Foto Marc Colpaert
 

Op 3 december nam de  Oxfam Wereldwinkel Lennik-Gooik  zijn intrek in een nieuw pand ter hoogte van de Edingsesteenweg, 241a in Leerbeek. De nieuwe locatie, met parking, biedt extra ruimte en een goede bereikbaarheid. Samen met de nog op te richten voedselbank Pajottenland zal een deel van het pand in de Edingsesteenweg, 241a in Leerbeek een nieuw thuis zijn voor de Oxfam Wereldwinkel Lennik. Met deze nieuwe locatie mikken ze op heel wat mensen uit Gooik, Lennik, maar ook mensen uit Galmaarden Pepingen en Herne zijn welkom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Ook dit jaar meer dan ooit Kerst in Gooik

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik baadt vanaf vrijdag 9 december in kerstsfeer. Dan geeft het college van burgemeester en schepenen, samen met lokale jeugdverenigingen, het startschot van de kerstactiviteiten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Kerstkoning Christoff komt naar Ninove en Liedekerke

Unnamed__9_
Ingezonden foto
 

Samen met zijn muzikanten en het jeugdkoor Scaletta komt Christoff op 20 december naar Ninove en op 28 december 2022 naar Liedekerke met zijn ‘Kerst met Christoff’-tournee. Met bijna 100.000 bezoekers, groeide Christoff de voorbije jaren uit tot de ‘kerstkoning van Vlaanderen’. “Net als voor mij, zijn deze kerstconcerten ook bij het publiek uitgegroeid tot een vaste afspraak.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

3Wplus uit ASSE is finalist in verkiezing Klimaatambassadeur Vlaams-Brabant

Outlook-bedttwk5
 

Vzw 3Wplus uit Asse, actief in heel Halle-Vilvoorde, maakt kans om Klimaatambassadeur van  Vlaams-Brabant te worden. Met haar Energiehuis helpt 3Wplus ieder jaar honderden mensen uit de  regio met het duurzamer maken van hun woning. Stemmen op 3Wplus kan nog tot en met 5  december 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Sinterklaas is bijna jarig en gaat naar de scholen

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Sinterklaas heeft laten weten dat hij, samen met enkele Pieten, een bezoekje zal brengen aan de Gooikse schoolkinderen. Op dinsdag 6 december rijden ze, met tractor en kar, even langs alle scholen om te zwaaien, te zingen, te dansen, de kinderen toe te spreken.  Sinterklaas en zijn Pieten zijn aan de school in Kester om 9.30 uur (let op: Cypriaan Verhavertstraat)

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Pajotse inwoners zijn welkom met hun vragen over energie in Lennik

Outlook-zdq1ejvj
 

Inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen kunnen vanaf half december in de schepenbank in de Alfred Algoetstraat 31 in Lennik terecht met al hun vragen rond energie. Om de mensen in de best mogelijke omstandigheden op te vangen, werd het gelijkvloers van de schepenbank opgefrist in Lennik. Een medewerker van het Energiehuis 3Wplus zit twee donderdagnamiddagen per maand klaar om de mensen op afspraak verder te helpen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 

GOOIK - De vernieuwde AD Delhaize heropende de deuren op 1 december

A_gooik_delhaize
Ingezonden foto's
 
Op 1 december heropende AD Delhaize Gooik haar deuren: groter en volledig vernieuwd. Veel winkelcomfort dankzij 1740 m² verkoopoppervlakte. Na een grondige renovatie is AD Delhaize Gooik klaar om haar klanten opnieuw te ontvangen. Vandaag vindt de officiële heropening van de AD-supermarkt plaats en het resultaat mag er zijn want de winkel heeft een ruim assortiment met meer dan 18.000 productreferenties en is groter en gezelliger dan ooit. De opening past binnen de strategie van Delhaize België waarbij de voortdurende uitbreiding en vervollediging van het winkelnetwerk een belangrijke pijler is. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Ook Groen Gooik niet blij met plannen van de gedwongen verhuis

A_editie_oetingen_samen_
De ruimte is te klein.- Foto Marc Colpaert
 

Vanuit Groen Gooik steunen ze de vraag van de directeur en leerkrachten van de Gooikse academie om de werking in Gooik te behouden. Een gedwongen verhuis naar het STEAM project in Oetingen is niet zinvol want daar is te weinig ruimte en het zal ook zorgen voor verlies aan leerlingen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Eerste Plus-avond met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam PAJOTTENLAND’

Info_p__dk_herne_dec_2022__1_
Eerste Plus-avond met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam Pajottenland’- © Deschuyffeleer
 

Inwoners, verenigingen en lokale bedrijven van onder meer Bever, Galmaarden en Herne die willen meewerken aan het uittekenen van de nieuwe lokale en duurzame ontwikkelingsstrategie (LOS) voor het Pajottenland voor de periode 2023-2027 (PDPO IV) kregen daartoe de kans in het Dominicanessenklooster in Herne tijdens de eerste van drie Plus-avonden van Pajottenland+ met als insteek ‘Geef mee vorm aan een mooi en duurzaam Pajottenland’.......  

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Provincie zet in op woningrenovaties

Schermafbeelding_2022-12-01_om_16
Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren
 

 De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de aanvragers tijdens het hele renovatieproces. Dit gaat van de opmaak van een renovatieplan tot het helpen bij hun aanvragen van premies voor uitgevoerde renovatiewerken. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die ingaan op dit aanbod.In onze regio zijn dit  Bever, Gooik, Halle en  Sint-Pieters-Leeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2022
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 14 nov 2022
Marc Colpaert | 14 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief