HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Kapelle viert uitbundig 100 jaar muziek in het dorp

HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Kapelle viert uitbundig 100 jaar muziek in het dorp

Affiche_algemeen_1
HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Kapelle viert uitbundig 100 jaar muziek in het dorp - © Deschuyffeleer
 

De climax van de viering van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving wordt ongetwijfeld haar groots opgezet tweedaags Eeuwfeestival op zaterdag 27 en zondag 28 april in een feesttent op de Wippewei. Iedereen is dan ook bijzonder welkom in Sint-Pieters-Kapelle om er mee ondergedompeld te worden in het feestgedruis. Uiteraard piekt daarbij muziek maar ook een resem randactiviteiten verdienen alle aandacht.

Muziek Anders
 
Op zaterdag openen de accordeonisten van Halle de muzikale debatten om 13u30, gevolgd door optredens van Liesje en van Nina Butera. Het hoogtepunt dient zich om 16u aan met 'Muziek Anders', waarbij muzikanten van de fanfare samen musiceren met personen met een beperking. En ook Liesje, Nina Butera en Dean doen daarbij graag hun duit in het zakje. Om 18u kunnen de kids uit de bol gaan tijdens een kinderfuif onder het motto 'The academy on the dancefloor'. De eerste feestdag wordt afgesloten met een optreden van Dean (20u45) en de fuif 'De Faute Eeuw' met dj Arcadia. Gelijktijdig loopt in de polyvalente feestzaal vanaf die dag ook de tentoonstelling 'Hernineringen – 100 jaar muziek en dorpsleven (1919-2019).
 
Brass Friends
 
De fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen nemen op zondag om 11u30 alvast het aperitiefconcert voor haar rekening, gevolgd door een optreden van de Aaigemse drumband 'Nieuw Leven'. De harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem neemt vervolgens het podium in om 13u30 waarna de Hernse harmonie 't Muziek en de fanfare Sint-Cecilia uit Londerzeel aan de beurt komen. Het feestprogramma wordt afgesloten door de Brass Friends uit Lembeek. Intussen wordt in de polyvalente feestzaal de ganse dag door ingepikt op Erfgoeddag.
 
Ook liefhebbers van een rustige wandeling van 7 of 14 km of van een rustige fietstocht van 30 km doorheen het dorp komen de twee dagen tussen 11 en 18u aan hun trekken. Die activiteiten worden opgezet in samenwerking met de plaatselijke afdeling van Landelijke Gilde. Beide dagen bestaat ook de mogelijkheid de inwendige mens te versterken in het eeuwfeestrestaurant van Orecah.
 
Meer info op www.uwfanfare.be  en deze pagina’s op Editiepajot/Herne  
HERNE – Fanfare geeft prachtig jubileumboek uit naar aanleiding van haar 100-jarig bestaan
HERNE – Personen met een beperking kunnen mee musiceren op feesteditie van Muziek Anders
HERNE – Herinneringen rond 100 jaar muziek en dorpsleven in Sint-Pieters-Kapelle
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Anaïs Deherder | 17 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 aug 2019

archief