Het Groen Hoefijzer lanceert gratis wandel- en fietskaart langs mooiste natuurplekjes in Lennik

C21

Het Groen Hoefijzer lanceert gratis wandel- en fietskaart langs mooiste natuurplekjes in Lennik

Groen_hoefijzer
Ingezonden foto
 
Na de erg natte en wisselvallige lentemaanden, loert de zomer eindelijk om de hoek. In  samenwerking met Groen Lennik laten we deze kans niet liggen en bieden we gratis een wandel en fietskaart aan om deze zomer in eigen gemeente er op uit te trekken. ‘Ideaal om de natuur- en  rustplekjes, die de voorbije jaren in Lennik zijn aangelegd, met eigen ogen te (her)ontdekken’,  zeggen An Lovato en Hendrik Schoukens. 
Hand in hand, samen met geëngageerde burgers wordt er gewerkt aan een groene toekomst in  Lennik. De voorbije jaren herleefde dan ook de natuur in Lennik. Her en der verschenen nieuwe  natuur-, rust- en speelplekjes in de kronkelende vallei tussen de dorpen Sint-Kwintens en Sint Martens. Deze beekvallei heeft niet toevallig de vorm van een hoefijzer: het Brabants trekpaard  en zijn Prins, dat op de markt siert, zijn al decennia lang een symbool voor de gemeente Lennik  en haar omringende Pajottenland. 
In het Groen Hoefijzer werden de voorbije jaren maar liefst zeven nieuwe parkjes ingericht: het  weidse natuurpark Slagvijver, het geboortebos Sint-Martens, het Speelbos aan de sporthal, het  snelgroeiende Slagvijverbos, het landschapspark Tomberg, de rustplekjes aan de bron van de  Zwartenbroek en de kapel van de Saffelberg. Een mooie sliert aan toegankelijke natuurparels  doorheen de vallei. Maar ook de wilde(re) natuur herleefde: van een hersteld moeras aan de  Lindeveldweg tot meerdere hectaren grasland die onder beheer staan langs de  Slagvijverbeek. Voetwegen werden heropend en voorzien van vlonderpaden alsook aanplanting  van kilometers haag, onder meer aan de hoeve Bree-eik. 
'Deze adembenemende natuur staat dan ook te popelen om je te verwelkomen en met déze  kaart in de hand, kan elke Lennikenaar er deze zomer vlot op uit trekken,’ verteld Nick Luyckx. 

Trek je wandelschoenen aan en duik de vallei in. Of haal je fiets van stal en ontdek de natuur die  ook voorbij het Groen Hoefijzer ligt, van Bree-eik richting Gaasbeek over de Zwijnenberg tot de  Moeille in Eizeringen! Voor meer informatie over de wandel- en fietsroute: download jouw kaart naar avontuur  op www.hetgroenhoefijzer.be. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2024
Marc Colpaert/Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief