Zomerschool LENNIK opent de deuren voor een tweede educatieve zomer in GBS 't Rakkertje

C21

Zomerschool LENNIK opent de deuren voor een tweede educatieve zomer in GBS 't Rakkertje

Zomerschool2024
 

Lokaal bestuur Lennik kondigt met trots de start aan van de tweede editie van de Zomerschool in GBS 't Rakkertje. Van 22 juli tot en met 2 augustus 2024 krijgen kinderen van de 3de kleuterklas tot het 6de leerjaar, de kans de opgelopen leerachterstand op het vlak van Nederlands, wiskunde, lezen,… bij te werken in voorbereiding van het volgende schooljaar. 

Een team van toegewijde leerkrachten en vrijwilligers 
De Zomerschool wordt mogelijk gemaakt door de inzet van lokale leerkrachten en de hulp van vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Samen zorgen zij ervoor dat elk kind de aandacht krijgt die het verdient. Panta Rhei vzw levert tot slot ook een belangrijke bijdrage waarbij hun animatoren de kinderen een deel van de dag begeleiden om ook creatief bezig te zijn en op een speelse manier aan hun vaardigheden te werken. 
Zomerschool Lennik maakt onderdeel uit van een landelijke oproep van de Vlaamse overheid, die lokale besturen en scholen oproept zomerscholen te organiseren met als doel kinderen beter voorbereid en gemotiveerd naar het volgende schooljaar te laten gaan.
Volle capaciteit en een boeiend thema 
Met 50 ingeschreven kinderen uit Lennik en omstreken is de Zomerschool volledig volgeboekt. Dit jaar staat de Zomerschool in het teken van het thema “Reuze-Beesten”, uitgewerkt door Panta Rhei vzw.
Naast de lessen worden er ook educatieve excursies georganiseerd. Zo brengen de jongste klassen een bezoek aan dierenopvangtehuis Ark van Pollare, terwijl de oudere klassen het Kasteel van Gaasbeek bezoeken. Daar lopen momenteel twee educatieve zoektochten, waardoor de kinderen op een ongedwongen manier (beter) kennis kunnen maken met het Lenniks cultureel erfgoed. De oudste leerlingen nemen op hun beurt deel aan een workshop in de Techniekschuur onder begeleiding van de oprichters Ronald van Ham en Heidi Cuypers.
Lessen op maat en voortgangsrapportage 
De lessen in de Zomerschool worden zo veel mogelijk op maat van de kinderen gegeven en focussen voornamelijk op de leernoden, vaak Nederlands en wiskunde, die zij hebben. Deze noden werden in kaart gebracht door de leerkrachten van het voorgaande schooljaar nadat de leerlingen naar de Zomerschool toegeleid werden door de zorgleerkrachten van de scholen.
De voortgang van de leerlingen wordt bijgehouden om aan het einde van de Zomerschool ook verantwoording af te leggen aan de subsidieverstrekker, de Vlaamse overheid. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief