Fietsersbond Pajottenland wil beste fietsbeleving door te wegen op het beleid

C21

Fietsersbond Pajottenland wil beste fietsbeleving door te wegen op het beleid

Img_7356
 
Een groep fietsers is begonnen met het uitbouwen van een actieve werking van de Fietsersbond in het Pajottenland. Fietsersbond Pajottenland wil een volwaardige gesprekpartner worden van de lokale besturen en de functionele fietsers een stem geven. De kerngroep zoekt nog andere fietsers die mee willen bouwen aan een dynamische vereniging.
De Fietsersbond heeft twee hoofddoelstellingen. De vereniging wil zo veel mogelijk mensen aan het fietsen zetten en dringt aan op goede fietsomstandigheden. Het door Vlaanderen vooropgestelde quotum qua aantal fietsgebruikers ligt in het Pajottenland veel lager dan in de rest van Vlaanderen. Tijd dus om naar een hogere versnelling te schakelen.
“We zagen in onze streek de jongste jaren al wat verbetering in de fietsinfrastructuur maar er is op dat gebied nog heel veel werk aan de winkel. Ook als er nieuwe fietspaden worden aangelegd, zijn die soms nog voor verbetering vatbaar. Daarom willen we als Fietsersbond betrokken worden bij de voorbereiding van nieuwe initiatieven door gemeenten, provincie en AWV. We gaan daarbij graag eveneens in gesprek met de lokale politiezones en andere partners. Ook aan wederzijds respect tussen de verschillende weggebruikers hechten we veel belang”, zegt de kerngroep.
“We hebben ondertussen niet stil gezeten. Zo gaven we op de valreep een advies bij het Lennikse fietsbeleidsplan, namen we deel aan de klankbordvergaderingen rond de herinrichting van de N8, gaan we een doorlichting doen van de doortochten van de N282 in Lennik, enz. We bereiden ook een memorandum voor, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.”
Naast wegen op het beleid wil Fietsersbond Pajottenland ook activiteiten organiseren. Het gebied van FB Pajottenland strekt zich uit van Dilbeek, Pepingen, Lennik, Roosdaal, Pajottegem tot Bever. “We doen een oproep aan fietsers die op een positieve manier willen meedenken over het fietsbeleid in de streek en mee bouwen aan een sterke fietsersorganisatie.” 
Wie wil meewerken of meer wil vernemen over Fietsersbond Pajottenland kan een mail sturen naar pajottenland@fietsersbond.be . 
Wie gewoon lid wil worden en op die manier de Fietsersbond en de andere fietsers steunen, vindt hier meer info: https://www.fietsersbond.be/ikwordlid .
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief