N-VA+ Lennik presenteert zijn ambitieus programma voor de lokale verkiezingen.

C21

N-VA+ Lennik presenteert zijn ambitieus programma voor de lokale verkiezingen.

Groepsfoto_paard1_2
 

Na een uitgebreide bevraging onder de Lennikenaars en buurtbabbels in elke heeft N-VA+ Lennik hard gewerkt aan een ambitieus programma voor de toekomst van onze gemeente. Lijsttrekker Kristien Van Vaerenbergh ligt toe: “Wij zijn trots ons project aan de Lennikenaar te presenteren. We hebben 21 gedreven kandidaten aan boord met heel wat frisse ideeën. Met dit programma op zak wil deze ploeg de grootste partij worden om zo de nodige verandering in Lennik realiseren.” 

1. Een van de topprioriteiten voor N-VA+ is het ‘behoud van landelijk en Vlaams karakter’.
N-VA + Lennik staat achter een beleid dat de typische eigenheid en het Vlaams karakter van Lennik versterkt. Onze gemeente is een landelijke gemeente en dit dient te allen tijde zo te blijven. We moeten bewust blijven investeren in een Vlaamse, gastvrije en levendige gemeente, waar betrokken burgers een centrale rol spelen.
De partij benadrukt het belang van integratie van nieuwkomers en anderstaligen in de Lennikse samenleving. "Taalwetgeving moet strikt worden nageleefd, zonder compromis. We willen dat nieuwkomers niet alleen hun rechten, maar ook hun plichten kennen. Voor ons is kennis van het Nederlands een voorwaarde voor het ontvangen van een leefloon. Naast taal ligt de focus ook op het activeren van werklozen en leefloners, zodat iedereen volledig geïntegreerd wordt in onze gemeenschap”, zegt N-VA+ voorzitter Dirk De Smedt
2. ‘Financieel verantwoord beleid’ is een ander belangrijk speerpunt.
"Onze gemeente kan alleen financieel gezond blijven als we ons richten op onze kerntaken. We geven niet meer uit dan wat er binnenkomt. Door een gezonde financiële basis te behouden, kan Lennik blijven investeren in essentiële projecten en diensten, zonder de schulden te laten oplopen,’ stelt Van Vaerenbergh. “Onder essentieel verstaan wij het herstel of aanleg van nieuwe fietspaden, zoals de Gustaaf Van der Steenstraat of de Gustaaf Breynaertstraat of een goede sportinfrastructuur waarbij alle clubs en verenigingen op voet van gelijkheid worden behandeld.”
Aan het begin van de nieuwe legislatuur zal N-VA+ Lennik een grondige evaluatie van uitgaven doen: "We zullen elke significante uitgave, subsidie en premie toetsen aan het oorspronkelijke doel, zodat elke euro efficiënt wordt besteed en er halverwege de legislatuur geen investeringen hoeven te worden geschrapt wegens een tekort aan middelen. Dat heet verantwoordelijk beleid voeren”, vervolgt ze. 
3. Als derde speerpunt schuift N-VA+ Lennik een ‘veilige en propere gemeente’ naar voor.
"Het waarborgen van de veiligheid is een van de kerntaken van de gemeente. Samen met de lokale politie willen we actief inzetten op het voorkomen van criminaliteit, vandalisme, zwerfvuil en overlast. We pleiten voor een nultolerantiebeleid voor sluikstorters, met hogere boetes voor recidivisten en een rekening voor schoonmaakkosten. Om dit waar te maken zullen er meer GAS-vast stellers nodig zijn."
Daarnaast overweegt de partij de oprichting van een vrijwillig "crisisresponskorps", dat in noodsituaties, zoals hittegolven of wateroverlast, kan worden ingezet. "Dit korps zal bestaan uit Lennikenaren die bereid zijn om, waar nodig, bij te springen en onze gemeenschap te ondersteunen.”, sluit voorzitter De Smedt af.
 
Het volledige programma en alle kandidaten vindt u op onze verkeizingswebsite: www.n-va.be/lennik
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief