BuBaO spronk wordt 50 jaar en opent renovatieproject

C21

BuBaO spronk wordt 50 jaar en opent renovatieproject

De_meute1
 
De meeste mensen zullen onze school beter kennen als Lentekind.”, zegt directeur Andy Depetter. Maar vorig schooljaar kregen de verschillende scholen op onze campus een naamswissel, zodat we nu allemaal onder de naam spronk door het leven gaan.
50 jaar geleden ontstond de school vanuit de basisschool en bood onderwijs aan voor de types 1 en 8, later type basisaanbod.
Met de aanstelling van een nieuw beleidsteam in september 2018 onderging de school een metamorfose. En met succes. De school staat nu bekend staat voor haar kwaliteit.
“We zijn kritisch naar onze eigen werking en passen aan waar nodig. Daarnaast werken we ook nieuwe zaken uit.”, aldus Depetter.
Zo introduceerde school een flexibele leeromgeving voor haar schoolverlaters.  “Onze leerlingen van de bovenbouw werken in een flexibele werkruimte en op een flexibele manier: elke leerling heeft een individueel weekrooster met instructiemomenten op eigen niveau en flexuren. Tijdens die uren werken zij zelfstandig of in groep aan taken die de verschillende vakleerkrachten klaarzetten via Google classroom. Vrij uniek in het buitengewoon onderwijs, maar met succes. De leermotivatie is veel hoger.”
 
Via een pedagogisch infraproject kon de school een gebouw laten omvormen tot een moderne werkplek voor leerlingen en leerkrachten. De ruimte werd ondertussen feestelijk in gebruik genomen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief