Team LENNiK lanceert 21-puntenprogramma

C21

Team LENNiK lanceert 21-puntenprogramma

Team_lennik_
 

 Team LENNiK, een nieuwe, lokale politieke beweging, heeft met trots haar 21-puntenprogramma gelanceerd voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het programma is erop gericht om Lennik te veranderen tot een toekomstgerichte, duurzame en inclusieve gemeente waar elke inwoner zich thuis voelt. Met sterke nadruk op samenwerking en gemeenschapszin, biedt Team LENNiK een frisse en onafhankelijke visie op het bestuur van de gemeente, los van de traditionele politieke stromingen.

Heidi Elpers en Geert De Cuyper, lijsttrekkers van Team LENNiK, onderstrepen het belang van deze lokale beweging: “Samenwerken levert zoveel meer op dan tegenwerken.  Ons programma is een weerspiegeling van de echte noden van Lennik en haar inwoners. We willen dat Lennik een veilige, groene en bruisende gemeente blijft, waarin iedereen de kans krijgt om te floreren.”
 
Een gemeente voor en door Lennikenaren.
Het programma zet in op concrete thema’s die de levenskwaliteit van alle inwoners ten goede komen.   Zo wordt er ingezet op meer participatie door bewoners en verenigingen, een sterk sociaal beleid, en de creatie van veilige en aangename dorpskernen.  “Wij geloven dat de inwoners van Lennik het beste weten wat hun gemeente nodig heeft,” aldus De Cuyper. “Daarom voorzien we vernieuwende participatiekanalen, waar elke inwoner zijn of haar stem kan laten horen”.

Een duurzame en groene toekomst
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Team LENNiK.  De beweging wil inzetten op hernieuwbare energie en klimaatmaatregelen om de gemeente meer klimaatneutraal te maken.  “Onze ambitie is om Lennik op de kaart te zetten als een voorbeeld van duurzaamheid in de regio.  Door het behoud van open ruimtes en samenwerking met lokale landbouwers willen we de biodiversiteit stimuleren en het plattelandskarakter van onze gemeente versterken.”  zegt Elpers. Ons Team wil Lennik niet alleen profileren als een groene gemeente, maar ook als een plek waar landbouwers de ruimte krijgen om te groeien en zich verder te ontwikkelen. “Onze landbouwbedrijven zijn het kloppend hart van het plattelandseconomisch leven en verdienen alle kansen.  Wij willen hen ondersteunen met innovatieve oplossingen en subsidiemogelijkheden, zodat zij zich verder kunnen ontplooien,” stelt Elpers.  Bovendien zet Team LENNiK zich in om de korte keten te versterken en de afstand tussen producent en consument te verkleinen.
 
Betaalbaar wonen en lokale economie
Team LENNiK ziet het als een prioriteit om wonen in Lennik betaalbaar te houden voor zowel jongeren als oudere inwoners.  Bovendien zet het programma in op de ontwikkeling van de ‘Vetkot-site’, wat een centrale rol speelt in de toekomst van de gemeente.   “De ‘Vetkot-site’ is een historisch waardevolle plek in het hart van Lennik, en het is tijd om deze unieke locatie nieuw leven in te blazen.  Met het opstellen van een Masterplan willen we de site ontwikkelen tot een levendig centrum dat zowel ruimte biedt voor gemeenschapsfuncties als groene recreatie. We doen dit met respect voor het erfgoed, maar met een duidelijke focus op de toekomst.” Aldus Elpers.  “Door samen met de Lennikenaren te werken aan dit plan, zorgen we ervoor dat de ‘Vetkot-site’ een plek wordt waar elke inwoner trots kan op zijn en waar duurzaamheid en gemeenschapszin centraal staan.”  zegt De Cuyper.
Ook lokale ondernemers worden ondersteund, onder meer door het stimuleren van de korte keten en gerichte promotiecampagnes voor lokale producten.  Zo versterken we het economisch weefsel van Lennik.
 
Samen bouwen aan een bruisend Lennik
Naast de nadruk op wonen en duurzaamheid, wil Team LENNiK ook Lennik profileren als een sportieve en culturele gemeente.  De verouderde sportinfrastructuur zal worden gemoderniseerd en er wordt meer aandacht besteed aan de ondersteuning van lokale verenigingen.  “Cultuur en sport zijn essentieel voor het welzijn van onze gemeenschap.  We willen de samenwerking tussen sportverenigingen en culturele initiatieven bevorderen en Lennik op die manier een bruisend karakter geven.” Aldus De Cuyper.
 
Met hun 21-puntenprogramma en een team van 21 enthousiaste kandidaten, streeft Team LENNiK naar een Lennik waar vooruitgang en traditie hand in hand gaan. “Uw stem voor Team LENNiK is een stem voor een betere toekomst van onze gemeente.  Samen kunnen we de nodige verandering brengen.” Besluiten Elpers en De Cuyper.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief