ASSE - PIVO leidt medisch personeel op voor ASTRID-netwerk

C21

ASSE - PIVO leidt medisch personeel op voor ASTRID-netwerk

Pivo___foto_nieuwsbrief_jpo
 

Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding lanceert een nieuwe opleiding ASTRID voor medisch personeel. In 2008 worden immers alle medische interventieploegen uitgerust met ASTRID-radio's. Dankzij dit digitale netwerk zal de communicatie tussen politie, brandweer en de medische diensten enorm verbeteren.

De FOD Volksgezondheid, die de verantwoordelijkheid draagt voor de medische disciplines, wenste beroep te doen op de ervaring, de kennis en de infrastructuur van het Vlaams-Brabantse opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening om deze opleidingen te organiseren.
"Met enige fierheid organiseert het PIVO dan ook de opleiding ASTRID voor medisch personeel in het voorjaar van 2008. Er zullen ongeveer 700 hulpverlener-ambulanciers, die werken in de dringende geneeskundige hulpverlening, opgeleid worden. Er worden ook een 300-tal urgentieverpleegkundigen en urgentieartsen, werkend op de spoedgevallen en MUG diensten, opgeleid om te werken met deze ASTRID radio's", licht gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts toe.
ASTRID is een digitaal communicatienetwerk waarop alle hulpverlenings- en veiligheidsdiensten kunnen communiceren.
ASTRID staat voor:
Allround (er moet overal gewerkt kunnen werken met mobiele radio's)
Semi-cellular (deze term is een beetje achterhaald, het is een volledig cellulair netwerk geworden. Oorspronkelijk dacht men dat het enkel semi-cellular mogelijk was.
Trunking radionetwork: dit betekent dat binnen het netwerk de frequenties, wanneer nodig, dynamisch worden toegewezen.
with Integrated Dispatchings: dit zijn de C.I.C.'s (communicatie en informatie centra) zoals het provinciale CIC te Leuven. Het PIVO leidt ook deze neutrale calltakers, die de noodoproepen van verschillende disciplines ontvangen, op.
Ga ook eens een kijkje nemen op www.olbrechts-grimbergen.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2008
Nieuwsbrief JPO
Nieuwsbrief JPO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief