ASSE - Fototentoonstelling "Allemaal Assenaren!"

C21

ASSE - Fototentoonstelling "Allemaal Assenaren!"

Allemaal_assenaren

Allemaal Assenaren! is een fototentoonstelling die de diversiteit van inwoners in de gemeente Asse wil belichten.

In Asse wonen mannen en vrouwen, van pasgeborenen tot mensen die meer dan honderd zijn. Er leven mensen met verschillende nationaliteiten, en met nog meer verschillende culturele achtergronden, elk met zijn mogelijkheden en beperkingen. Elke Assenaar heeft zijn eigen verhaal, dromen en passies. De een wil later Sinterklaas worden, de ander is de beste stapelaar, houdt van eerlijke chocolade of laat een verleden achter in Dakar, om in Asse een toekomst op te bouwen. In de portrettenreeks krijgt een aantal van deze mensen een gezicht en wordt even aan het woord gelaten.
 
Pieter Coomans, fotograaf en Assenaar, zette vrijwillig zijn schouders onder dit project.
Hij bezocht 50 zeer verschillende Assenaren, in hun eigen omgeving of op een plek die hen dierbaar is, en legde dit vast op de gevoelige plaat.
 
Het geheel vormt een boeiende en diverse doorsnede van de gemeente.
De portrettenreeks maakt deel uit van het provinciaal project “Allemaal Vlaams-Brabanders”. Er lopen immers gelijkaardige tentoonstellingen in Diest, Halle, Leuven en Vilvoorde. Het geheel van 250 foto’s vormt een boeiende en diverse doorsnede van de bewoners van de provincie Vlaams-Brabant. Een selectie kan u van 19 tot 31 mei 2008 bewonderen in het Provinciehuis te Leuven.
 
De tentoonstelling 'Allemaal Assenaren' loopt van 17 tot 31 mei 2008 in de hal van de hoofdbibliotheek, Huinegem 2 in Asse. U kan ze bezoeken tijdens de openingstijden van de bib.
 
Digitaal vindt u de portrettenreeks op www.pietercoomans.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief