BEERSEL Roger en Marguerite zijn nu een briljanten paar

BEERSEL Roger en Marguerite zijn nu een briljanten paar

Editiepajot_bart_devill___roger_en_marguerite
Bart Devillé
 

 

Omdat Roger Hamelryck(86) en Marguerite Ameys(85) 65 jaar geleden huwden vierden zij in Woonzorg De Ceder te Beersel hun briljanten bruiloft. Roger en Marguerite woonden als kind op de Gaasbeeksesteenweg in Halle. Zoals het nog al eens gebeurt leerden zij als buren elkaar beter kennen en van ’t een kwam ’t ander.

Na hun huwelijk beleven zij even in Halle wonen, nadien verhuisden ze naar Huizingen.Roger – op de officiële mail van de gemeente stond wel “Fernand” Hamelryck maar iedereen kent hem als Roger- was mekanieker en had zijn fiets- en bromfietsenzaak in Huizingen. Roger was één van de eerste drie invoerders van Harley Davidson in België. Hij was actief  bij het kaatsbal in Huizingen, de duivenbond Les Sampeurs in Huizingen en  in de motorcross van Halle. Marguerite hielp mee in de zaak en zorgde voor het huishouden.

Samen hadden zij vier kinderen: Jean, Patrick, Lydia en Ronny. Ook hebben zij acht kleinkinderen en al zes achterkleinkinderen. In augustus 2018 verhuisden zij dan naar WZC De Ceder. En hier stellen zij het goed: de kinderen en achterkleinkinderen komen regelmatig op bezoek en spreken samen af. Ook zijn zij hier al goed ingeburgerd. Wanneer het weer meevalt wandelen zij in het park. Ook volgen zij de actualiteit in de krant en kijken T.V. Roger: “Ik zou nog wel willen met de auto rijden, maar mag niet meer van de kinderen. Maar een drama is dit niet!  Maar misschien beter zo?!” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Hugo Devillé | 26 mrt 2020
Hugo Devillé | 23 mrt 2020
Roger Swalens | 20 mrt 2020

archief