REGIO - Provincie zet verder in op armoedebestrijding

C21

REGIO - Provincie zet verder in op armoedebestrijding

Editiepajot_logo_provincie_vlaams_brabant
ep

De raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde het nieuwe subsidiereglement over lokale sensibilisering voor armoedebestrijding goed. Hiermee gaat de provincie de plaatselijke acties tegen armoede structureel ondersteunen. 

‘Armoede is ook in onze provincie een groeiend probleem’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor gelijke kansen. ‘Helaas bespaart Vlaanderen fiks op verenigingen die werken met mensen in armoede. Een foute keuze, want een echt armoedebeleid moet net vertrekken van hun kennis en ervaringen. De participatie van mensen in armoede staat daarom centraal in ons subsidiereglement’.

 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt al jaren lokale acties die opgezet worden in het kader van de internationale dag van het verzet tegen armoede met nominatieve subsidies. Deze acties groeiden fors waardoor er ook meer vraag naar ondersteuning kwam. Daarom koos de provincie ervoor om deze steun structureel via een nieuw subsidiereglement aan te bieden.

 

‘Armoedebestrijding staat bij heel wat lokale besturen onder druk. Daarom geven we een steuntje aan projecten die ook nu nog sensibiliseren rond armoede en de lokale armoedeproblematiek extra in de kijker zetten. Samenwerking met de betrokkenen vormt de rode draad. Daarom subsidiëren we enkel projecten waaraan ook personen in armoede en/of hun vertegenwoordigers’, zegt gedeputeerde Marc Florquin.

 

De subsidies worden verleend aan feitelijke verenigingen, scholen, openbare besturen, vzw’s die actief zijn in armoedebestrijding. Er kan jaarlijks maximaal één project per aanvrager worden gesubsidieerd. De subsidie kan enkel gebruikt worden voor werkingskosten rechtstreeks verbonden aan het project en dit met een maximum van 1200 euro per goedgekeurd project.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 feb 2023
Marc Sluys | 22 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2023
Devogeleer Emile | 07 feb 2023

archief