DROGENBOS / LINKEBEEK / SINT-GENESIUS-RODE – controle op gordeldracht

C21

DROGENBOS / LINKEBEEK / SINT-GENESIUS-RODE – controle op gordeldracht

Politielogo_heel_goed_20103_p200

In kader van de verkeersveiligheid binnen de politiezone Rode en gesteund door de  provinciale campagne “Bij mij ben je veilig” werd er een verkeerscontrole uitgevoerd, specifiek gericht op gordeldracht. Deze actie ging door op de Grote Baan te Drogenbos. Alle inzittenden (vooraan en achterin de auto) werden hierbij gecontroleerd. Hierbij werden flyers van de campagne, lanyards en ijskrabbers uitgedeeld.
 
Tijdens deze actie werden er 37 onmiddellijke inningen opgesteld voor niet gordeldracht. Er werden 4 processen-verbaal opgesteld voor niet gordeldracht in combinatie met andere verkeersinbreuken. Meestal was hierbij de technische keuring niet in orde.
Verder werden er 2 voertuigen getakeld wegens niet verzekering en niet inschrijving.
 
Naar de toekomst toe zullen er nog meerdere controles plaatsvinden op het grondgebied Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Potentiële overtreders zijn gewaarschuwd want vanaf 1 maart 2013 zullen onder andere de boetes inzake gordeldracht fors verhoogd worden. De onmiddellijke inningen gaan van 50 euro naar 110 euro voor volwassenen die de veiligheidsriem niet dragen. De boete voor kinderen die de veiligheidsriem niet dragen bedraagt 165 euro.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief