Ruim 1,2 miljoen euro voor Sint-Niklaaskerk in DROGENBOS

C21

Ruim 1,2 miljoen euro voor Sint-Niklaaskerk in DROGENBOS

Editiepajot_drogenbos_kerk
© Foto: Onroerend Erfgoed

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.254.759,76 euro toe voor de eerste restauratiefase van de Sint-Niklaaskerk in Drogenbos. In deze fase worden de daken, gevels en glasramen aangepakt. In een volgende fase komt het interieur aan bod. De gotische Sint-Niklaaskerk is sinds 1938 beschermd. Samen met het omliggend kerkhof is de kerk in 1945 beschermd als landschap.

“De kerk is dringend aan restauratie toe: het regent binnen in het torendak, op het timmerwerk van de dakconstructie is er zwamvorming,” aldus minister Bourgeois. “Dankzij deze premie zullen de gevels en de daken nu gerestaureerd worden. De glasramen zullen voorzien worden van voorzetbeglazing. Daarnaast worden ook stabiliteits – en elektriciteitswerken uitgevoerd.”
De oorsprong van de kerk en parochie van Drogenbos blijven tot vandaag de dag onduidelijk. De oudste documenten dateren uit het begin van de 12de eeuw. Drogenbos was op kerkelijk gebied afhankelijk van Ukkel. Pas na het Concordaat van 1801 kwam er in 1805 een eigen pastoor en op 28 september 1825 werd Drogenbos erkend als zelfstandige parochie.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2013
Felix Merckx
© Foto: Onroerend Erfgoed
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief