Gerichte alcohol- en snelheidscontroles in DROGENBOS en SINT-GENESIUS-RODE

C21

Gerichte alcohol- en snelheidscontroles in DROGENBOS en SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_politielogo

In kader van het zonaal veiligheidsplan en de verkeersveiligheid van Pz Rode en mede door een Provinciale campagne werden er zondag gerichte alcohol- en snelheidscontroles uitgevoerd.

Een éérste dispositief werd opgesteld langsheen de Grote baan te Drogenbos, daar werden 81 personen onderworpen aan een ademtest, 2 bestuurders bliezen alarm en moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren. Verder werden 3 voertuigen in beslag genomen wegens niet verzekerd. Er werd één proces-verbaal opgesteld voor het rijden zonder rijbewijs en één voor een verlopen technische keuring. Van de 180 voertuigen welke de radarwagen zijn gepasseerd reden er 12 te snel binnen de bebouwde kom.

Het tweede dispositief werd opgesteld op de Zoniënwoudlaan in Rode. Daar werden 120 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Hier bliezen 3 bestuurders alarm en 1 bestuurder positief. Verder werden 2 processen-verbaal opgesteld voor de technische keuring, enkele waarschuwingen voor technische eisen en inschrijving van het voertuig. Wat betreft de snelheidscontrole lag het aantal overtreders wel hoog, van de 1154 passanten op een tijdspanne van 2 uur reden 248 bestuurders te snel binnen de bebouwde kom.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief