Lente breekt door in het Moeras van DROGENBOS

C21

Lente breekt door in het Moeras van DROGENBOS

Editiepajot_drogenbos_aanplanten
Ingezonden foto
 

De voorbije maanden is hard gewerkt aan het Moeras van Drogenbos, een gebied van 5 ha op een boogscheut van museum FeliXart. De gemeente, het museum en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei zorgden er voor aanplant van houtkanten, een poel, hooihoppers, uitbreiding van de boomgaard, laanbomen en opruim van het terrein. Nu de lente doorbreekt ontwikkelt het gebied zich elke dag meer tot een groene stapsteen in Drogenbos. Binnenkort is er ook een  aanleg van wandelpad en bruggen.

In mei gaan de werken verder met de aanleg van een wandelpad en bruggen, verwijderen van de resterende omheining en bouw van takkenrillen en een insectenhotel. Het Moeras, tussen de Verlengde Stallestraat en de Grote Baan, is een initiatief van de gemeente Drogenbos, het museum FeliXart, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met het OCMW, de Kerkfabrief, ProNatura en enkele omliggende bedrijven.
Het projectgebied van het Moeras is gelegen op het traject van een te ontwikkelen Zennepad. De uitdaging ligt erin een kwalitatieve verbinding te maken tussen de Groene Wandeling van het Brusselsgewest en de meer zuidelijk gelegen groene ruimtes, zoals de Zennebeemden.
Project met steun van Agentschap Ruimtelijke Planning (Zuurstof voor de Zennevallei) en Provincie Vlaams-Brabant (Koesterburen, gemeentelijk natuurproject).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief