SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS – Actie zomerbob en gordeldracht

C21

SINT-GENESIUS-RODE / LINKEBEEK / DROGENBOS – Actie zomerbob en gordeldracht

Editiepajot_politielogo
ingezonden foto

In kader van de ZOMERBOB en de provinciale actie inzake gordeldracht, heeft de Pz Rode de nacht van vrijdag 30/08 op zaterdag 31/08 drie verkeersdispositieven opgesteld waarbij voertuigen selectief uit het verkeer werden gehaald en dit in de respectievelijke gemeenten Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos.

In Rode werden 44 bestuurders onderworpen aan een ademtest, 2 bestuurders bliezen positief, 1 buitenlandse bestuurder moest hierbij onmiddellijk een minnelijke schikking betalen van 550 euro. Er werden tevens 8 personen geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel. Verder werden er verkeersinbreuken vastgesteld inzake keuring.

In Linkebeek werden er 36 bestuurders onderworpen aan een ademtest, 8 bestuurders hadden teveel gedronken, 1 voertuig werd getakeld voor niet verzekering. Verder werden er verkeersinbreuken vastgesteld inzake keuring.

In Drogenbos werden 19 voertuigen selectief uit het verkeer gehaald, 3 bestuurders hadden teveel gedronken. De hoogst gemeten waarde is 0.78 mg/l met een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs tot gevolg. En 2 bestuurders werden geverbaliseerd op het niet dragen van de gordel.

Diegenen die geen glaasje teveel op hadden, werden beloond met een bobsleutelhanger.

Gezien de resultaten zal de politie Rode in de maand september nog dergelijke verkeersacties plannen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 28 okt 2022

archief