Officiële opening van het Moeras in DROGENBOS

C21

Officiële opening van het Moeras in DROGENBOS

Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / Officiële opening
 
Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / officiële opening met nieuwe staande wip op de achtergrond
 
Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / zelfgemaakte zitplaatsen en dierenhotel
 
Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / in de herstelde boomgaard
 
Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / aperitief moment aangeboden door de gemeente
 
Editiepajot_drogenbos
Foto © Elsie De Greef / Feestelijk optreden van de Koninklijke Fanfare Sint Niklaas
 

Het voorbije jaar is hard doorgewerkt aan het Moeras van Drogenbos, een gebied van 5 ha op een boogscheut van museum FeliXart. De gemeente, het museum en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei zorgden er – in samenwerking met het OCMW, de Kerkfabriek, vzw ProNatura en enkele omliggende bedrijven –  voor  de aanleg van hooimijten, een wandelpad en vlonderpad, verwijderen van de resterende omheining en bouw van takkenrillen en een insectenhotel. 

50 leerlingen van de Franstalige gemeenteschool gingen donderdag aan de slag in het Moeras. Ze zorgden ervoor dat 'de koesterburen' van Drogenbos zich er nog beter thuis voelen: de watervleermuis (bouwen van takkenril), de sleedoornpage (hooien), de huismus (bouwen en versieren van nestkastjes) en de bijen (bouwen van insectenhotel).

Tijdens Open Monumenten Dag werd het Moeras voor het eerst aan het publiek voorgesteld, het werd de officiële opening met een aansluitend gegidste rondleiding door het gebied en een receptie.

Met de uitbouw van het Moeras, tussen de Verlengde Stallestraat en de Grote Baan, wordt het landschap na meer dan 30 jaar opnieuw schilderachtig en kan het unieke levensverhaal van Felix De Boeck als schilder én landbouwer verder gezet worden. Het projectgebied van het Moeras is gelegen op het traject van een te ontwikkelen Zennepad om op termijn een verbinding te maken tussen de Groene Wandeling van het Brussels gewest en de meer zuidelijk gelegen Zennebeemden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 26 mei 2023
Hugo Devillé | 11 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief