Pz RODE neemt deel aan de BOB-campagne

C21

Pz RODE neemt deel aan de BOB-campagne

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

In het kader van het zonaal veiligheidsplan van de Pz Rode neemt de verkeersdienst deel aan de BOB-campagne uitgaande van het BIVV (Belgisch instituut voor Verkeersveiligheid). Door op verscheidene tijdstippen controles uit te voeren wensen zij zowel de subjectieve als de objectieve pakkans te verhogen om zo een gewenst gedragsaanpassing in het verkeer te bewerkstelligen.

Gezien het feit dat alco/drugs in het verkeer en snelheid de twee grootste boosdoeners zijn voor ernstige verkeersongevallen zal de verkeersdienst in samenwerking met de interventiedienst op verscheidene plaatsen vaste verkeersdispositieven opstellen binnen de Pz Rode (Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Linkebeek). Zo werden er afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht overgegaan tot verkeerscontroles op verscheidene plaatsen. Iedere bestuurder die in het verkeersdispositief werd geleid werd onderworpen aan een ademtest.
 
In totaal werden er afgelopen weekend 305 voertuigen gecontroleerd. 10 bestuurders waren in de alarmfase en 5 bestuurders bliezen positief. De hoogst gemeten waarde was 0.64 mg/l uitgeademde alveolaire lucht. De voorbeeldige bestuurders die in regel zijn kregen als beloning de gekende BOB-sleutelhanger. Verder werden er twee bestuurders onderworpen aan een drugstest, welke negatief resulteerden.
 
Verscheidene processen-verbaal werden opgesteld inzake verkeersinbreuken op boorddocumenten en rijbewijzen. 1 voertuig werd getakeld wegens niet-verzekering van het voertuig.
 
Zaterdagnacht werden er tevens 367 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 51 voertuigen reden hierbij te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84km/u.
 
In de nabije toekomst zullen nog dergelijke acties uitgevoerd worden binnen de PZ Rode.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2013
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief