DROGENBOS Meiboom geplant op lenteavondmarkt Drogenbos

DROGENBOS Meiboom geplant op lenteavondmarkt Drogenbos

Editiepajot_bart_devill___meiboom1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___meiboom2
foto Bart Devillé
 

Het was al van 1940 geleden dat er in Drogenbos nog een meiboom werd geplant. Dit gebeurde vroeger op 1 mei of de dag voordien. Het was in feite een vruchtbaarheidsritueel bij de herleving van de natuur. De meiboom kwam dan traditioneel op het plein tussen de kerk en de herberg.

In Drogenbos wilde men een oude traditie terug opnemen en werd de meiboomplanting opnieuw tot leven gebracht door Bob Vander Oost en de Sint-Sebastiaan schuttersgilde. Het planten van deze meiboom, een els van 18 m, werd begeleid door de fanfare van Drogenbos en dansgroep Dosido. Als het van de initiatiefnemers afhangt blijft deze meiboom staan tot hij valt, maar alleszins is het de bedoeling dat het opnieuw een traditie wordt.
 
Wat de lenteavondmarkt zelf betreft, dank zij het mooie weer werd het eens te meer een succes. De vele standhouders, de randanimatie, de activiteiten in en rond het FelixArt Museum, de ponyritten door de boomgaard van Félix De Boeck, de oude volksspelen, een tentoonstelling en uiteraard de gratis potgrondbedeling en dito plantje…. De lenteavondmarkt kon niet meer stuk voor Drogenbos.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 09 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief