Grote voorbereidingen voor revue ‘Van Droogenbosch naar DROGENBOS’

Grote voorbereidingen voor revue ‘Van Droogenbosch naar DROGENBOS’

Editiepajot_drogenbos
Ingezonden foto
 

In 2012 werd door de cultuurraad Drogenbos besloten om een evenement te organiseren waar alle verenigingen aangesloten bij de cultuurraad bij betrokken werden. Het doel was tweeërlei: alle verenigingen samenbrengen rond een groot samenwerkingsproject en zo mekaar leren kennen en appreciëren in hun werking. Na samenspraak werd besloten om een creatief, muzikaal en theatraal project op poten te zetten onder naam van “Van Droogenbosch naar Drogenbos” en met als leidraad 135 jaar recente geschiedenis van de gemeente.

Ten tweede wilde ze de oudere en oud-inwoners nog eens laten vertellen over het Drogenbos van hun tijd en hun ouders en grootouders. Ze trachten dan ook zoveel mogelijk de oud-inwoners van de gemeente te bereiken. Ze willen ook dat de jongere en nieuwe inwoners het verhaal van de gemeente op een ludieke en aangename manier leren kennen en hen alzo ook een beeld geven van wat Drogenbos ooit was. Ze hopen dat zij zullen meewerken om in hun gemeente terug een sociaal weefsel op te bouwen waarin het aangenaam is te leven.

Heel concreet werd gekozen voor een revue, in 15 scènes worden de hoogtepunten van het gemeenschapsleven in Drogenbos voor het voetlicht gebracht door ‘De plezante Boerkozen’ de naam die een groep toneelspelers voor zichzelf hebben bedacht. Zij spelen deze toneeltjes in het Drogenbosses dialect, wat dus meteen insluit dat het van oorsprong echte Drogenbossenaren waren. Een greep uit de thema’s: oprichting fanfare en koor, de eerste tram, elektriciteit  en auto in Drogenbos, de Chiro en het inhuldigen van het gemeentehuis en het vertrek van de zusters uit het klooster.

Daarbij zorgen het koor en de fanfare voor de muzikale begeleiding en illustratie van het hele verhaal. Met aangepaste liederen en muziek laten zij 135 jaar Drogenbos herleven.

Dansgroepen  Dosido en de Zandloper zetten hun beste beentjes voor, projectie van beelden uit het Drogenbos belichten 135 geschiedenis.

Vandaag zijn al deze verenigingen reeds min of meer ver gevorderd met hun repetities. Het wordt dus tijd dat de Drogenbossenaren stilaan worden verwittigd. De revue zal doorgaan in de sporthal van Drogenbos op zaterdag 9 mei om 18 uur en op zondag 10 mei om 15 uur. Zowat 100 mensen zullen meedoen om deze revue een enig gebeuren te laten worden in de gemeente. Kaarten kunnen nu reeds tegen de prijs van 6 euro worden besteld in het gemeenschapscentrum de Muse of door betaling van 6 Euro per ticket met vermelding van naam en adres en ook de keuze van voorstelling op BE88 7360 0936 7941 van cultuurraad Drogenbos revue 2015.

Wie een idee wil krijgen over een repetitie van de  toneelspelers kan op volgende link terecht: http://www.youtube.com/watch?v=8z9VdXPEWmU&feature=share.

Wie meer informatie wil of wie een repetitie van het koor, de fanfare of de toneelspelers wil meemaken kan altijd contact opnemen met André Lerminiaux, voorzitter Cultuurraad Drogenbos, 0497 82 20 88 of Patricia Motten, medewerkster Gemeenschapscentrum De Muse, 02 333 05 70

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief