DROGENBOS Restauratie Sint-Niklaaskerk schiet goed op

C21 Css

DROGENBOS Restauratie Sint-Niklaaskerk schiet goed op

Editiepajot_bart_devill___toren_drogenbos
foto Bart Devillé
 

Vorig jaar werd gestart met de restauratie van de geklasseerde veertiende eeuwse Sint-Niklaaskerk in Drogenbos. Niet alleen moest de stabiliteit worden herbekeken, ook het houtwerk als de stenen en de glasramen moesten worden gerestaureerd. Gerekend werd op een prijskaartje van 1,7 miljoen euro. Gelukkig wordt het grootste gedeelte gesubsidieerd.

De werken aan de Sint-Niklaaskerk vlotten nu dermate dat reeds kon worden overgegaan tot de plaatsing van de (eveneens) gerestaureerde windhaan op de kerktoren. Dit wordt dan ook gezien als een symbolisch moment in de voortgang van de werken. Aansluitend zal nu met de afbraak van het bovenste gedeelte van de stellingbouw worden gestart.
 
Architect Karel Breda gaf enige toelichting bij de huidige stand van zaken. Deze eerste fase moet zo goed als afgewerkt zijn tegen het bouwverlof van dit jaar. En alles verloopt momenteel volgens planning en binnen het vooropgestelde budget.
 
Hij toonde zich ook verheugd in de betrokkenheid van het bestuur en de technische diensten van Drogenbos en hij vervolgde: “in deze omstandigheden is iedereen dan ook graag bereid een tandje bij te steken”. Nu al wordt er ook uitgekeken naar een volgende, de tweede, fase en de aanpak van het interieur. “We moeten zeker zorgen voor een goed gestoffeerd dossier om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. “
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2022

archief