Verenigingen van DROGENBOS brengen het verhaal van hun gemeente

C21

Verenigingen van DROGENBOS brengen het verhaal van hun gemeente

Revue_drogenbos
Ingezonden foto
 

In 2012 werd door de cultuurraad Drogenbos besloten om een evenement te organiseren waar alle verenigingen aangesloten bij de cultuurraad bij betrokken werden. De streefdatum was mei 2015. Het wordt een revue die gespeeld zal worden op 9 en 10 mei

Het doel was meervoudig: Alle verenigingen samenbrengen rond een groot samenwerkingsproject, en zo mekaar leren kennen en appreciëren in hun werking. Na samenspraak werd besloten om een creatief, muzikaal en theatraal project op poten te zetten onder naam van “Van Droogenbosch naar Drogenbos” en met als leidraad 135 jaar recente geschiedenis van onze gemeente. Ten tweede wilde men de oudere en oud-inwoners nog eens vertellen over het Drogenbos van hun tijd en van de tijd van hun ouders en grootouders. Zij trachten dan ook zoveel mogelijk de oud-inwoners van onze gemeente te bereiken.
De vele jongere en nieuwe inwoners het verhaal van de gemeente die zij hebben gekozen als woonplaats op een ludieke en aangename manier leren kennen, en hen alzo ook een beeld geven van wat Drogenbos ooit was, en hopen dat zij zullen meewerken om te trachten in hun gemeente terug een sociaal weefsel op te bouwen waarin het aangenaam is te leven.
Heel concreet werd gekozen voor een revue: In 15 scènes worden de hoogtepunten van het gemeenschapsleven in Drogenbos voor het voetlicht gebracht door ‘De plezante Boerkozen’ de naam die een groep toneelspelers voor zichzelf hebben bedacht. Zij spelen deze toneeltjes in het Drogenbosses dialect, wat dus meteen insluit dat de spelers van oorsprong echte Drogenbossenaren zijn. Een greep uit de thema’s: Oprichting fanfare en koor, de eerste tram, elektriciteit en auto in Drogenbos, de Chiro en het inhuldigen van het gemeentehuis en het vertrek van de zusters uit het klooster.
Daarbij zorgen het koor en de fanfare voor de muzikale begeleiding en illustratie van het hele verhaal. Met aangepaste liederen en muziek laten zij 135 jaar Drogenbos herleven. Dansgroepen Dosido en de Zandloper zetten hun beste beentjes voor, projectie van beelden uit het Drogenbos van toen belichten 135 jaar geschiedenis .
Vandaag zijn al deze verenigingen reeds min of meer ver gevorderd met hun repetities. 
Het wordt dus tijd dat de Drogenbossenaren stilaan worden verwittigd. Dat alles zal doorgaan in de sporthal van Drogenbos op zaterdag 9 mei om 18 uur, en op zondag 10 mei om 15 uur. Zowat 100 mensen zullen meedoen om van deze revue een enig gebeuren te maken in de gemeente. Kaarten kunnen nu reeds tegen de prijs van 6 euro worden besteld in het gemeenschapscentrum de Muse of door betaling van 6 Euro per ticket met vermelding van naam en adres en ook de keuze van voorstelling op BE88 7360 0936 7941 van cultuurraad Drogenbos revue 2015.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief