DROGENBOS hunkert naar nieuwe gemeenteloods

C21

DROGENBOS hunkert naar nieuwe gemeenteloods

Editiepajot_bart_devill___loods_drogenbos
foto Bart Devillé
 

De oude gemeenteloods, achter het gemeentehuis en naast de Gemeentelijke Feestzaal, is veel Drogenbossenaren, beleidsmensen en gemeentearbeiders, al lang een doorn in het oog. Gelukkig komt daar binnen afzienbare tijd verandering in.

Op de eerste gemeenteraad van dit jaar kregen de raadsleden de kans zich tijdens de openbare zitting uit te spreken over de verbouwing en de uitbreiding van de gemeenteloods. Veel kritiek was er niet te horen. Er volgde dan ook een logische goedkeuring.
 
Een aanpak van de loods is niet alleen nodig omdat ze allesbehalve aantrekkelijk oogt, maar vooral omdat de gemeentearbeiders in omstandigheden moeten werken die absoluut niet meer van deze tijd zijn. Schepen van Openbare Werken, Marc Vettori(Drogenbos Plus-LB): “Deze toestand sleept al veel te lang aan. De werken zullen nog in de loop van dit jaar worden gestart. “
 
Uiteraard zijn ook diensthoofd Stijn Heremans en ploegbaas Jo Ronsijn van de technische dienst erg tevreden omdat de gemeente eindelijk werk maakt van de gemeenteloods. Heremans: “Momenteel is de beschikbare ruimte veel te beperkt en meerdere machines werden al afgekeurd. Eten in een refter is niet mogelijk en het sanitair moet worden vernieuwd. Jo Ronsijn: “Zestien mensen moeten hier vandaag werken in een vochtige, tochtige ruimte, waar het in de winter koud is. Ook ordentelijk stockeren is een probleem. “
 
De gemeentelijke loods wordt niet alleen vernieuwd, maar ook uitgebreid, onder meer met een bijkomende verdieping. De gemeentearbeiders zullen gebruik kunnen maken van een refter, douches en deftig sanitair. Ook het feit dat met deze loods het centrum van de gemeente een stuk aantrekkelijker wordt vindt schepen Marc Vettori belangrijk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief