DROGENBOS De schooltuin van De Wonderwijzer wordt grondig aangepakt

C21

DROGENBOS De schooltuin van De Wonderwijzer wordt grondig aangepakt

Editiepajot_bart_devill___wonderwijzer
foto Bart Devillé
 

In 2010 werd in het kader van Milieuzorg op school (Mos) en dankzij de steun van de gemeente en de ‘Fata Morgana’ die de ouders hadden georganiseerd, de eerste schooltuin geopend. In 2011 werd de tuin dankzij de subsidies van de provincie Vlaams-Brabant en de technische kennis van het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei verrijkt met extra aanplantingen, dierenverblijven en educatief materiaal.

Dit jaar krijgt deze educatieve tuin een nieuwe groene boost zodat deze kan uitgroeien tot een echte belevingstuin, waar de leerlingen op ontdekkingstocht kunnen gaan naar de verschillende dieren en planten. Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zorgde voor het ontwerp van de ontdekkingstuin.

Mede dank zij het mooie weer konden de leerlingen van de school zich half maart al samen met de INL-ploeg van Pro Natura uitleven in verschillende workshops. Zo  bouwden ze één groot en talrijke kleine insectenhotelletjes, plantten de houtkant aan en namen ook de beestentoren onder handen. De leerlingen van het 4de leerjaar vulden de takkenrillen en snipperwanden aan,  deze van het 5de leerjaar staken een handje toe bij het aanplanten van de houtkant en de leerlingen van het 6de leerjaar namen via een doorschuifsysteem deel aan 3 workshops: het bouwen van een insectenhotel, van een beestentoren en van kleine hotelletje. Maar hier blijft het niet bij. In de loop van dit jaar er nog heel wat te gebeuren: Zo wordt de bloemenweide uitgebreid met een mix van permanente planten en bloemen en ook éénjarige planten en bloemen, komt er een maaiveld met kinderpad, wordt de vijver opgeruimd, maakt men gebruik van moestuinbakken, wordt verder werk gemaakt van pluktuin met hagen van klein fruit, wordt een wilgenhut gebouwd in het speeldeel voor de kinderen, wordt een stammentheater geïnstalleerd in de buitenklas, worden de snipperwanden en takkenrillen uitgebreid en houtkanten aangeplant. Een en ander moet er ook toe leiden dat de tuin onderhoudsvriendelijker wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief