DROGENBOS “De plezante berkûzen”treden terug op

DROGENBOS “De plezante berkûzen”treden terug op

Editiepajot_bart_devill___toneel_drogenbos
foto Bart Devillé
 

Lang werd Drogenbos beschouwd als een slaapgemeente van Brussel, waar niet veel werd georganiseerd,  met een “oude” bevolking en waar een en ander op zijn beloop werd gelaten. Gelukkig kwam hier de jongste jaren verandering in en bruist Drogenbos van de activiteiten. Een ideetje om alle verenigingen in Drogenbos te laten samenwerken mondde in 2015 uit op een fantastische revue. “Van Droogenbosch  tot  Drogenbos “ werd een mijlpaal in het verenigingsleven van de gemeente. Het werd een nooit gezien succes in Drogenbos en een massale belangstelling. Om deze samenwerking niet te laten verloren gaan werd toen  beslist dat dit niet tot één keer beperkt mocht blijven. En met goed gevolg. De plannen zijn ondertussen reeds in de uitvoeringsfase: nu al wordt wekelijks een  nieuw toneelstuk ingeoefend, een “conceir” zoals dit vroeger werd genoemd. De actie speelt zich deze keer af, zo rond de jaren vijftig, in de Cammestraat, waar toen het centrum van het volksgebeuren lag.

Onder de titel “Fiest in de Cammestroet” wordt, in het dialect, zoals het plezante berkûzen past, de sfeer van die periode opgehaald met heel wat herkenbare en grappige situaties en typische dialogen.

De opvoeringen vinden plaats zaterdag 22 april 2017 om 19u30 en op zondag 23 april om 15u in de gemeentelijke feestzaal.

Wil je er zeker bij zijn? Bestel nu reeds uw kaarten bij de cultuurraad voor slecht 5 Euro per kaart, mits overschrijving op nummer BE 08 4291 1213 2113 met de vermelding “conceir+ voorkeurdatum”. U kan natuurlijk ook terecht in GC de Muse bij Patricia Motten : patricia.motten@derand.be 02 333 05 70 op maandag, dinsdag, donderdag van 9 tot 12.30 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 27 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief