Gemeente DROGENBOS opteert voor “Intradura”

C21

Gemeente DROGENBOS opteert voor “Intradura”

Gemeenteraad_2013
EP

 Op de jongste gemeenteraad kregen de raadsleden de kans zich uit te spreken over een nieuwe intergemeentelijke samenwerking voor afvalbeheer middels een opdrachthoudende vereniging, die de naam Intradura meekreeg.

Het komt er op neer dat in 2016 de diverse beleidsorganen van de intercommunale Haviland beslisten om een nieuwe opdrachthoudende afvalintercommunale voor duurzaam afvalbeheer “Intradura” op te richten. Deze organisatie zou goedkoper werken dan de huidige intercommunale Haviland.

Voor enige toelichting zorgde bevoegd schepen Steve Roobaert(Drogenbos Plus-LB). Van de twintig betrokken gemeenten van Halle-Vilvoorde besliste alleen Sint-Genesius-Rode om niet mee te doen. Volgens de schepen waren er voor Drogenbos drie mogelijkheden: Ofwel Drogenbos alleen –als kleine gemeente niet te doen-, of met Linkebeek en Sint-Genesius-Rode –economisch niet verantwoord- en dus Intradura.

Schepen Roobaert: “ Op het terrein zal er voorlopig niets veranderen. Wat al een zekerheid is, er komt een optimalisatie van de ritten en een kostenbesparing tot 10%. Verder een strategisch- en investeringsbeleid en beleidsactie om het zwerfvuil gevoelig terug te dringen. “ Een unanieme gemeenteraad ging akkoord met het voorstel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2017
Hugo Devillé
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief