Jong VLD DILBEEK promoot fietsveiligheid

C21

Jong VLD DILBEEK promoot fietsveiligheid

Jongvld_kerstmarkt
 

Gezien worden is van cruciaal belang tijdens deze donkere wintermaanden, zeker voor fietsers en zwakke weggebruikers. Vaak detecteren automobilisten pas op het laatste moment dat een fietser zich vlakbij de auto bevindt, met alle catastrofale gevolgen vandien. Op basis van statistieken van het Nationaal Instituut voor Statistiek en het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) kan dan ook geconcludeerd worden dat fietsen 23 keer gevaarlijker is dan autorijden.

 

Aangezien zichtbaarheid op de fiets het risico op ongevallen sterk laat afnemen, besloot Jong VLD Dilbeek om op de kerstmarkt van Dilbeek 500 fluorescerende banden uit te delen. Ze werden aan kinderen en jongeren meegegeven om hun dagdagelijkse verplaatsing naar school veiliger te maken, maar ook andere leeftijdscategorieën konden een bandje bekomen.

 

Het positieve doel van de actie hield de voormalige meerderheid echter niet tegen om felle kritiek te geven en al snel brak een hevige discussie op de sociale media los. Zo bestempelden sommige bestuursleden en mandatarissen van de voormalige meerderheid de actie als hypocriet omdat de moederpartij, Lijst van de Burger – VLD Dilbeek, recent beliste dat het gemeentebestuur geen fietspunt aan Westrand mocht bouwen. Randy Priem: “We betreuren dat de voormalige meerderheid een positieve actie in een negatief daglicht probeert te plaatsen enkel en alleen omdat onze moederpartij hun megalomane plannen niet kon goedkeuren wegens veel te duur.”

 

De Dilbeekse liberalen zijn zeker niet tegen een fietspunt, integendeel, maar een exuberante overdekte schuilplaats en de aanstelling van een dure architect hadden de belastingsbetaler anders meer dan €350.000 gekost. Randy Priem: “Een kwaliteitsvol fietspunt, dat niet onnodig opgesmukt en bijgevolg goedkoper was, had voor de liberale jongeren zeker mogen uitgevoerd worden. Onze actie heeft dan ook een symbolische waarde, namelijk tonen dat men op een goedkopere manier kan bijdragen aan het stimuleren van het fietsgebruik en de fietsveiligheid”.

 

Het initiatief werd hartelijk onthaald door de aanwezige burgers en velen onder hen vroegen zelfs een aantal banden voor de (klein)kinderen die niet naar de kerstmarkt waren meegekomen. “Het doet ons altijd veel plezier als we merken dat de Dilbeekse burger onze initiatieven apprecieert. Blije gezichten van kinderen en het zien van honderden bezoekers met een bandje, doet je vlug alle onterechte kritiek vergeten”, aldus Randy Priem.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief