DROGENBOS Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

DROGENBOS Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

Editiepajot_bart_devill___lectuurdrogenbos
foto Bart Devillé
 

 

Voor de vijfde keer op rij mochten de leerlingen van de lagere school  De Wonderwijzer in Drogenbos terug de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening ontvangen die op het einde van het schooljaar weer zorgde voor boeken voor de jongeren. Dank zij de vzw de Rand en de Vlaamse regering heeft de vzw in Drogenbos jaarlijks een subsidie omdat deze gemeente geen openbare bibliotheek heeft.

Met deze gelden kan de Bibliotheekbus uit Beersel wekelijks langs komen om de leerlingen van de Nederlandstalige (en eventueel ook de Franstalige)  school te voorzien van de nodige lectuur. Alle leerlingen van de school bezoeken driewekelijks in klasverband de bus om boeken uit te lenen. Er kan ook nog een extraatje  af die dan bestaat uit lectuur voor de lagere school en een toneelvoorstelling voor de kleuters later op het jaar. Op het einde van elk schooljaar worden ook aan alle leerlingen twee boeken cadeau gedaan door deze vzw.  De bedoeling is dat de kinderen ook in de vakantie wat lectuur bij de hand hebben. Meester Manu, de directeur, koos samen met de leerkrachten voor elke leeftijd aangepaste boeken. 

“ Het was weer boeiend en verrassend het enthousiasme van de kinderen te zien, maar ook te horen dat zij zich nog steeds de boeken van vorige jaren herinneren en ook soms nog eens ter hand nemen. Het lezen dat door onze huidige manier van leven steeds meer  wordt verwaarloosd terug hip maken voor onze jeugd, de waarde en invloed van een goed boek weer in de belangstelling brengen is ons doel” zegt voorzitter André Lerminiaux.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief