DROGENBOS - Renovatie Gemeentehuis en Feestzaal tegen eind 2020

DROGENBOS - Renovatie Gemeentehuis en Feestzaal tegen eind 2020

2gemeentehuis_drogenbos

De tweede fase van de restauratie van het gemeentehuis van Drogenbos is opgestart. Vooral de werken aan de achterliggende feestzaal  zorgen voor wat problemen voor het verenigingsleven. Bevoegd schepen  Myriam Claessens zet zich in om oplossingen te vinden. Het ziet er naar uit dat zij hierin slaagt.

 Het gemeentehuis van Drogenbos staat in de steigers voor de tweede fase van de restauratiewerken. Op verschillende plaatsen zijn de bakstenen van het beschermde gebouw verpulverd. Ook de ramen zijn dringend aan vernieuwing toe. Dubbele beglazing moet de energiekosten verminderen en nieuw schrijnwerk moet inbrekers tegenhouden. Op het dak worden de gebroken, verdwenen en weggezakte leien vervangen.

 Aan de achterliggende feestzaal zijn de werken ingrijpender. Het dak van het bijgebouw wordt volledig vernieuwd en de dakconstructie wordt nagekeken en plaatselijk hersteld. De gevel krijgt een bepleistering van twee lagen kalk. Ook hier komt dubbele beglazing en hedendaags schrijnwerk.

 Het laatste evenement in de feestzaal voor de start van de renovatie wordt het optreden van pianist Olivier de Spiegeleir begin oktober. De werken zijn sowieso broodnodig. Als alles goed gaat, is de zaal in april 2020 klaar.”

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief