REGIO - Parkeergebouw Stalle goed en slecht nieuws voor Zennevallei

REGIO - Parkeergebouw Stalle goed en slecht nieuws voor Zennevallei

Pr-brussels_map2019
Het parkeerterrein wordt een parkeergebouw in Stalle. Verdubbeling van het aantal plaatsen.
 

 

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil het bestaande parkeerterrein aan de terminus van tramlijn 4 op de grens met Drogenbos vervangen door een  parkeergebouw en zo de  beschikbare capaciteit meer dan verdubbelen.

Parking Stalle ligt aan de binnenkant van de Brusselse grote ring in Ukkel, dichtbij de Stallestraat, de Sterstraat en de eindhalte van tramlijn 4, ter hoogte van de bekende AS Adventure winkel van Drogenbos. Door deze ligging is dit parkeerterrein makkelijk te bereiken vanaf de ring en de E19 en ben je met de tram op twintig minuten in de Vijfhoek.

De bestaande infrastructuur wordt uitgebreid met een gebouw van 4 verdiepingen die plaats bieden aan 700 tot 750 extra parkeerplekken. Er komen ook drie niet overdekte parkeerplaatsen voor schoolbussen en een aantal gewone parkeerplaatsen in openlucht. Op het gelijkvloers komt ook een beveiligde fietsstalling.

De toegangen tot de parking worden heringericht. Er komt ook een tweede uitgang om te vermijden dat het doorgaande verkeer de woonwijken in rijdt. Indien nodig, kan ook een extra inrit aangelegd worden aan de Sterstraat. Er worden twee groene plekjes ingericht in de omgeving van de parking waarlangs voetgangers en fietsers op een aangename manier de Groene Wandeling kunnen bereiken. Het dak van de parking worden helemaal aangeplant, een aanwinst van meer dan 4500m² groene ruimte.

Momenteel telt dit parkeerterrein 380 plaatsen die niet betalend zijn. Tegen eind 2022 zou dat aantal dus meer dan verdubbelen. Vorige week heeft de Brusselse gewestregering voor het project 12 miljoen euro vrijgemaakt. Het gebouw wordt modulair flexibel, wat betekent dat gedeelten ervan kunnen worden omgezet naar woongelegenheid of andere bestemmingen.

Voor mensen uit de Zennevallei die in Brussel werken en de (snelle) tramlijn 4 gebruiken, is dit alles tegelijk goed en slecht nieuws: meer plaatsen zijn beschikbaar, maar ze zullen wel betalend zijn. De gemeente Drogenbos is maar een koele minnaar van het hele  project. In januari 2016 keurde de gemeenteraad nog een motie  ertegen goed. Daar vrezen ze extra verkeer en parkeerproblemen in de woonwijken door chauffeurs die liever niet betalen voor een parkeerplaats.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2019
Roger Swalens
©parking brussels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief