Opwaardering van de bedrijvenzone Gilsonlaan en woonwijk Boomgaard wijk in DROGENBOS

Opwaardering van de bedrijvenzone Gilsonlaan en woonwijk Boomgaard wijk in DROGENBOS

Foto1
Huidige toestand Gilsonlaan.
 

De provincie Vlaams-Brabant start een opwaarderingstraject op voor de regionale bedrijvenzone Gilsonlaan en de woonwijk Boomgaardwijk. Het provinciebestuur wil immers dat de bestaande bedrijvenzones optimaal en toekomstgericht kunnen functioneren, legt de gedeputeerde Ann Schevenels uit. Dit wil zeggen dat ze beschikken over een moderne uitrusting en er oplossingen komen voor uitdagingen zoals de verkeersafwikkeling, wateropvang en droogte, ... 

De aanleiding van het opwaarderingstraject is de intentie van de gemeente Drogenbos en de intercommunale Farys om de riolering en wegdek van de Paul Gilsonlaan aan te pakken. Het afval- en regenwater wordt nog gemengd opgevangen in de verouderde riolering. Ook het wegdek en de voorzieningen zijn aan een opknapbeurt toe.

Voorafgaand wil de provincie samen met de gemeente een opwaarderingsvisie ontwikkelen voor de bedrijvenzone en woonwijk Boomgaardwijk. “Eerst en vooral is er een globale visie nodig”, stelt gedeputeerde Ann Schevenels: “om zo gedetailleerde uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld de verkeerscirculatie in de woonwijk Boomgaard, het eventueel open leggen van de Zwarte Beek, de aanleg van een natuurpark in de woonwijk en het verkeersprofiel van de Gilsonlaan.”

De studieopdracht is gegund aan het studieconsortium onder leiding van VECTRIS NV. Het bureau is gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen en leidde reeds een aantal trajecten in goede banen. Het project wordt financieel ondersteund door het Agentschap Ondernemen en Innoveren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2020
Marc Sluys
Vlaams-Brabant
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 jan 2021
Sam Herremans | 01 jan 2021

archief