DROGENBOS Gemeenteraad keurt retributiereglement verkoop huisvuilzakken goed

DROGENBOS Gemeenteraad keurt retributiereglement verkoop huisvuilzakken goed

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Vanaf dit jaar vind je in 17 gemeenten waaronder Drogenbos nieuwe kleuren in het straatbeeld terug. Inderdaad, in samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus introduceert Intradura maar liefst 3 nieuwe afvalzakken. Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos werd een retributiereglement betreffende de verkoop van huisvuilzakken en aanpassing tarifering ter stemming voorgelegd. Dit agendapunt werd toegelicht door bevoegd schepen José Lefever(Drogenbos Plus-LB). Vragen werden gesteld door de raadsleden André De Maere(Drogenbos Plus-LB), JP Grenier en G.Boen(UF) en Steve Roobaert(Go 1620). Uiteindelijk kwam er een akkoord van de Drogenbos Plus-LB meerderheid en Go 1620, de UF fractie onthield zich.

De nieuwe uniforme restafval- en gft-zakken worden verkrijgbaar in 3 formaten: 60L, 30L en 15L. Je kiest ze dus helemaal op maat van jouw levensstijl. Handig voor de groeiende groep van alleenstaanden, kleine gezinnen en afvalarme gezinnen. De PMD-zak behoudt zijn formaat. Overal beschikbaar In elk van de 17 deelnemende steden en gemeenten zal je de afvalzakken kunnen aanschaffen. Op weg naar het werk, naar de crèche, school of sportclub … Je vindt ze dus niet alleen in jouw vertrouwde winkel, maar ook in de verkooppunten in de buurgemeenten. Er wordt wel een overgang voorzien. Tot eind december blijft men werken met de bestaande afvalzakken. Van januari tot eind juni 2021 kan je zowel oude als nieuwe afvalzakken buiten zetten. Een grote voorraad bestaande afvalzakken inslaan heeft weinig zin, want je kan ze maar tot eind juni 2021 aanbieden. Heb je toch een te grote voorraad, informeer dan tijdig bij buren, familie, vrienden … wie zakken wil overnemen. Vanaf 1 juli 2021 worden enkel nog de nieuwe afvalzakken opgehaald. Beter recycleren kan dankzij de nieuwe PMD zak. 
Vanaf 1 januari 2021 mogen ook yoghurtpotjes, ijsdozen, plastic schaaltjes, tubes, botervlootjes of andere huishoudelijke plastic verpakkingen bovenop het gewone PMD-afval in de nieuwe P+MD-zak gedeponeerd worden. Wie goed sorteert zal dus het volume in zijn restafvalzak aanzienlijk zien dalen en bijgevolg minder geld hoeven uitgegeven. De prijs van de PMD-zak blijft onveranderd. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 09 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief