DROGENBOS Juf Brigitte ging met pensioen

C21

DROGENBOS Juf Brigitte ging met pensioen

Editiepajot_bart_devill___juf_brigitte
ingezonden foto
 

 

Woensdag 30 juni was de laatste werkdag van “juf Brigitte”, na een loopbaan bij GBS De Wonderwijzer in Drogenbos van meer dan 10 jaar. Uiteraard ging dit niet onopgemerkt voorbij. Brigitte begon als poetsvrouw in de Nederlandstalige gemeenteschool en deed dit vol overgave tot december 2019. Toen juf Sonia van de opvang en refterdienst op pensioen ging, nam ze haar taak maar al te graag en vol motivatie over. Hoewel Brigittes werkdag normaal begint om 11 uur, was ze elke dag minstens een halfuur op voorhand aanwezig om “haar refter” al stilletjesaan te beginnen klaarmaken voor het middageten. ’s Middags wisselde ze het toezicht bij de kleuters of leerlingen van de lagere school af met juf Martine. Nadat de refter volledig opgekuist was, begon Brigitte aan het naschools toezicht. Tussen 15.15 uur en 16.00 uur met een kleuterleidster, nadien stond ze er alleen voor bij de kleuters en vooral kinderen van het 1ste en 2de leerjaar. Om 17 uur kwamen er nog enkele oudere leerlingen bij. Bij een normale dag zat de werkdag van Brigitte er op om 18.00 uur, al kon dit wel eens uitlopen door ouders die te laat kwamen. Brigitte liet dit echter niet aan haar hart komen. Je kon haar alles vragen, je kon steeds op haar rekenen,…

 

Nu is het voor Brigitte tijd om te genieten van haar caravan aan zee. Een plekje waar ze elke vrijdagavond naartoe reed en dagen doorbrengt met kinderen, kleinkinderen en vrienden. Het pendelen tussen de camping en haar woonplaats Sint-Pieters-Leeuw zal niet meer nodig zijn. Ze kan weken of maanden ter plaatse blijven.

30 juni nam men in “bubbels” afscheid van juf Brigitte. Ze werd overladen met lekkers en allerlei praktische spulletjes voor haar caravan aan zee: tuinverlichting, kussens, placemats, handdoeken,… Alles netjes bedrukt met een persoonlijke boodschap!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief