DROGENBOS Babyboom versterkt markleiderspositie

C21

DROGENBOS Babyboom versterkt markleiderspositie

Editiepajot_bart_devill___edouard_gilain
Edouard Gilain / ingezonden foto
 

 

Het Belgische Babyboom uit de Langestraat in Drogenbos versterkt zijn marktleiderpositie  met overname van baby.be en babyfrance.com . De acquisitie opent de deur naar de Franse markt en samenwerking met Franse partners.

Het Belgische Babyboom dat toekomstige en jonge ouders stap voor stap begeleidt met een one-stop-shop platform, neemt het eveneens Belgische platform baby.be én tegelijk ook babyfrance.com over. Met deze acquisitie bouwt Babyboom verder aan zijn marktleiderschap in België en zet het meteen ook zijn eerste concrete stappen op de Franse markt. Babyboom werd in 1982 opgericht en is voornamelijk bekend om de jaarlijkse beurs op de Heizel. Sinds 2018 waait er een nieuwe wind door het bedrijf met Edouard Gilain (ex-Microsoft) als nieuwe managing director. Hij heeft Babyboom naar een volgende stap weten te brengen en wist met de pandemie als katalysator de digitalisering van het bedrijf sneller dan verwacht door te voeren. Afgelopen jaar werd een vernieuwde website gelanceerd die jonge en aanstaande ouders stap voor stap begeleidt met kwalitatieve informatie. En tegelijk werd onder zijn leiding ook een unieke webshop formule geïntroduceerd waarbij ouders aan de hand van een jaarlijks abonnement, producten aan zeer competitieve prijzen kunnen aankopen. Het resulteerde in een maandelijkse groei van 50% van het aantal abonnees.

 

Met de acquisities van baby.be en babyfrance.com zal de beschikbare informatie op het one-stop-shop platform van Babyboom nog verder worden verrijkt en uitgediept en zal er voortaan ook een forum zijn waar ouders actief vragen kunnen stellen en in contact komen met andere ouders. “Door deze overname zal het online bereik van Babyboom met 40 à 50% groeien en willen we onder andere onze webshop, beurs en website een krachtige groei impuls geven”, zegt Edouard Gilain, managing director bij Babyboom. “We versterken niet alleen ons bereik met 250.000 unieke bezoekers extra per maand, ook onze database zal groeien met 20 à 30%.  De content en alle communicatiekanalen van zowel baby.be als babyfrance.com zullen volledig worden geïntegreerd in het Babyboom platform. Zo kunnen bezoekers ten volle genieten van het volledige Babyboom ecosysteem met de beurs, website met content op maat, webshop etc.  En wij kunnen onze eigen bezoekers voortaan nog meer gedetailleerde informatie aanbieden én een forum.” 

Christophe Bignoli CEO bij baby.be en babyfrance.com: “We zijn blij dat we de bezoekers van onze beide platformen dankzij deze overname nog meer toegevoegde waarde en toegang tot het ecosysteem van Babyboom kunnen geven. Baby.be en babyfrance.com zijn, net zoals Babyboom, gevestigde waarden en vertrouwde platformen in de markt. “ 

Met deze overname van een zeer complementaire speler, versterkt Babyboom tegelijk zijn leiderschapspositie op de Belgische markt én wordt het nu ook voor het eerst actief in Frankrijk.  

Babyboom is een Belgisch, van origine familiebedrijf, dat werd opgericht in 1982 en sinds 2018 een nieuwe wind kent inzake digitalisering en een cross-media approach. Ook vandaag werken de 10 medewerkers als een ‘familie’ samen, Edouard Gilain kwam in 2018 aan boord als CEO.  Babyboom is een expert in het stap voor stap begeleiden van toekomstige en jonge ouders met kindjes tot 3 jaar via een informatieve website, staaltjes, een e-shop en een beurs. Dankzij dit unieke one-stop-shop platform, waarbij Babyboom tevens samenwerkt met zowel grote als kleine commerciële partners, kunnen aanstaande en jonge ouders heel eenvoudig en in functie van hun specifieke behoeften, alle voor hen relevante informatie en aanbiedingen terugvinden onder één dak. Meer informatie: www.babyboom.be .  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 jan 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 dec 2023

archief