DROGENBOS Aanvullend verkeersreglement zorgde voor verwarring

C21

DROGENBOS Aanvullend verkeersreglement zorgde voor verwarring

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 

De agenda van de openbare zitting van de jongste gemeenteraad van Drogenbos telde slechts 8 punten, waaronder de goedkeuring notulen gemeenteraad dd. 21 maart. Je zou op voorhand denken, dat wordt een vlotte bedoening, maar dat werd het uiteindelijk niet.

Dit “met dank” aan de fractie Go1620 en de raadsleden Steve Roobaert en Myriam Essiaf. Deze laatste stelde vragen en had opmerkingen bij bijna elk punt van de dagorde, al te beginnen bij de stemming van het eerste agenda punt of de notulen van vorige gemeenteraad. Voorzitter Philippe Queroles had het af en toe moeilijk om haar het zwijgen op te leggen om anderen aan het woord te laten. Hét moment van deze gemeenteraad was wel agendapunt 7 of de bespreking en goedkeuring van “aanvullend verkeersreglement-Langestraat(wegdeel tussen Paul Gilsonlaan en de Verlengde Stallestraat)-uitgezonderd plaatselijk verkeer.

Tekst en uitleg van dit punt werd gegeven door schepen van Mobiliteit José Lefever(Drogenbos Plus-LB). Hij verdedigde deze maatregel en wees op de noodzakelijkheid er van. Ook gaf hij mee dat de bewoners er inspraak hadden over gekregen. Zijn betoog werd afgerond door burgemeester A.Calmeyn en kregen de aanwezigen het woord en die maakten er druk gebruik van: schepenen Marc Vettori en Sabrina Pauwels(Drogenbos Plus -LB) en de raadsleden Myriam Essiaf en Steve Roobaert(Go 1620) en Jonathan Adriaens en Grégor Boen(UF). Vooral raadslid Essiaf had er geen goed woord voor over. De bespreking van dit punt vergde meer tijd, dan de andere agendapunten samen en verliep heel verwarrend en moeilijk te volgen. Uiteindelijk werd een nipte meerderheid gevonden om het uit te stellen, op een commissie te brengen en eventueel aan te passen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief