DROGENBOS Gemeenteraad keurt samenwerkingsovereenkomst met Linkebeek en Sint-Genesius-Rode goed

C21

DROGENBOS Gemeenteraad keurt samenwerkingsovereenkomst met Linkebeek en Sint-Genesius-Rode goed

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 

Op de gemeenteraad van donderdag 16/5 werd een samenwerkingsovereenkomst met Linkebeek en Sint-Genesius-Rode in het kader van de aanwerving van een intergemeentelijke preventiewerker unaniem goedgekeurd.

Waarover het gaat: De gemeenteraad ondertekent de samenwerkingsovereenkomst met als opzet een intergemeentelijke samenwerking preventie tussen de gemeente Drogenbos, de gemeente Linkebeek en de gemeente Sint-Genesius-Rode. De ondersteuning van de IGP gebeurt door Logo Zenneland en gebeurt via de Gezondheidsraad van de faciliteitengemeenten. Andere bestaande samenwerkingsverbanden (oa Preventiewerking Zennevallei) zullen door de IGP bijgewoond worden. Dit engagement loopt van 2024 tot 2029. De gemeente staat in voor de co-financiering van de IGP die ten minste even groot is als de subsidie vanuit de Vlaamse overheid voor de lokale preventiewerking. Om een halftijdse medewerker van niveau B te kunnen aanwerven is een bijkomende financiering nodig per gemeente. Voor Drogenbos komt dit op een jaarlijks bedrag van tussen €5.220€ - 6.885€ per jaar afhankelijk van het exacte profiel.

De gemeentelijke financiering en de bijkomende subsidies zullen aangewend worden om personeel in te zetten dat beschikt over voldoende competenties voor de lokale preventiewerking, meer bepaald in het kader van de methodiek Gezonde Gemeente. Via de samenwerking wordt een lokaal preventief gezondheidsbeleid georganiseerd en uitgevoerd dat aan de voorwaarden voldoet. Via de samenwerking wordt jaarlijks gerapporteerd. Artikel 6: Logo Zenneland zal instaan voor de deskundigheidsbevordering van het personeel. De gemeenteraad nam ook kennis van de agenda algemene vergadering PEVA vzw De Krabbers met o.m. de organisatie van de speelpleinwerking 2024 en agenda algemene vergadering PEVA vzw Sporthall met o.m. werkingsverslag 2023, planning en begroting 2024. -

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 18 jun 2024
Hugo Devillé | 10 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief