SINT-GENESIUS-RODE – jeugdhuis Animoro opent officieel zijn deuren

SINT-GENESIUS-RODE – jeugdhuis Animoro opent officieel zijn deuren

Editiepajot_rode
De gouverneur en de jeugd van Animoro fier op het mooie resultaat/ foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
Voor haar steun werd Anne Sobrie in de bloemen gezet/ Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
De gouverneur tapt het eerste pintje en toast samen met Stijn op Animoro/ Foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
Een gezellige babbel achteraf met drankjes en hapjes/ Foto © Elsie De Greef
 

Na een jaar zoeken en twee jaar renoveren was het eindelijk zo ver. Jeugdhuis Animoro opende officieel de deuren van zijn nieuwe locatie in een deel van het stationsgebouw van Rode.

De voorzitter van Animoro, Stijn Van Gysel heette iedereen welkom in het jeugdhuis. Hij bedankte een hele lijst met mensen voor hun steun en het harde werk dat ze geleverd hebben. Anne Sobrie werd voor haar steun in de bloemetjes gezet.

Daarna nam Eddy Frans, algemeen directeur van vzw De Rand het woord, hij overliep de moeilijke weg die ze hebben afgelegd om tot dit gewenste resultaat te komen. Afspraken met de NMBS, onverwachte technische problemen, soms verhitte discussies met toekomstige gebruikers, architect en aannemer maar dankzij het geloof van iedereen in het project is het toch gelukt. Eddy Frans: “ Een deel van de moeilijkheden had te maken met het gebouw zelf, een geklasseerd monument waar je dus niet mee doet wat je wil. Bij het ontmantelen en renoveren van het stationsgebouw kwamen er heel wat onverwachte toestanden en gebreken aan het licht. Telkens moest een technisch goede oplossing worden gezocht die paste in het budget. Meer dan 2 jaar later zijn we dus rond en kan JH Animoro op zijn nieuwe plek aan de gang. We mogen fier zijn, dankwoorden zijn dan ook op zijn plaats.”  Na het bedanken van vele mensen, wenste hij Animoro een mooie en succesrijke toekomst toe.

Ook de gouverneur van Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte, was fier op het mooie resultaat. Hij is blij dat de Vlaamse jongeren een plaats krijgen in Sint-genesius-Rode. Hij hoopt dat Animoro een plaats wordt waar iedereen graag komt, waar Vlaamse jongeren zich thuis voelen, waar toffe contacten kunnen worden gelegd. Hij tapte de eerste pint, Stijn de tweede en samen werd er getoast op de nieuwe locatie. Daarna werd iedereen voorzien van frisse pinten en warme hapjes.

Er volgt ook nog een knallende opening van jeugdhuis Animoro, die zal doorgaan op 22 maart Animoro’s kickoff!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief