xVoormalige pastoriesite in RODE verwelkomt sociale huurders

C21

xVoormalige pastoriesite in RODE verwelkomt sociale huurders

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
Van links naar rechts: Anne Sobrie en Philippe De Vleeschouwer, schepenen van Sint-Genesius-Rhode, Dirk Pieters, voorzitter van Woonpunt Zennevallei en Gunther Coppens, gedeputeerde van Vlabinvest.
 

Op maandag werd het woonproject in de Kerkstraat in Sint-Genesius-Rode ingehuldigd. Dit bijzondere project is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei en het agentschap Vlabinvest. Voorheen stond op deze locatie een oude pastorie, die plaats heeft gemaakt voor het nieuwe woonproject.

Het project bestaat uit zeven sociale appartementen, elk met een eigen tuin of terras. De appartementen zijn voornamelijk gericht op koppels of kleine gezinnen. Gunther Coppens, gedeputeerde van Vlabinvest, legt uit: “Eén van de appartementen is rolstoelvriendelijk, zodat ook mensen met beperkte mobiliteit hier comfortabel kunnen wonen. Daarnaast wordt één appartement verhuurd volgens het Vlabinvest stelsel, wat betekent dat het bedoeld is voor middeninkomens. Dit zorgt voor een gevarieerde mix van huurdersprofielen en draagt bij aan de integratie van sociaal wonen in het gewone straatbeeld.”

Het woonproject is ontworpen als een kleinschalig inbreidingsproject dat perfect past in de straat en rekening houdt met de omliggende woningen. Bovendien is er ook een gemeenschappelijke tuin voorzien met bestaande en nieuw aangeplante bomen. De inhuldiging ging gepaard met het aanplanten van rozenstruiken. Dirk Pieters, voorzitter van Woonpunt Zennevallei legt uit: “We willen de geschiedenis van de plek doen voortleven in de vorm van groen. Rozen zijn planten die eigen zijn aan pastorietuinen. Ze staan ook gewoon symbool voor liefde, een boodschap waar iedereen zich in terugvindt.”

De bouw van sociale woningen is hard nodig in Sint-Genesius-Rode. Het woonproject breidt het sociale woonaanbod uit tot 125 huurwoningen in de gemeente. Volgens Vlaanderen zou dit aantal echter tegen 2025 moeten stijgen naar 154. Een van de redenen voor het beperkte aantal sociale woningen is de hoge prijs van gronden in de gemeente. Vandaar dat elke kans wordt gegrepen om in te zetten op sociaal wonen. Recentelijk heeft de gemeente via uitoefening van haar voorkooprecht een oude drukkerij en woning aangekocht. Woonpunt Zennevallei zal ook hier een nieuw woonproject ontwikkelen in de komende jaren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2023
Marc Sluys - Hugo Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief